Военният съд в Санкт Петербург осъди на 27 години затвор

...
Военният съд в Санкт Петербург осъди на 27 години затвор
Коментари Харесай

Обвиняемата за убийството на руски военен блогър е осъдена на 27 години затвор

Военният съд в Санкт Петербург осъди на 27 години затвор Дария Трепова , приета за отговорна за атентата, при който почина съветски боен блогър.

Това се случи, откакто през април 2023 година в ресторант в Санкт Петербург, при която е умрял известният прокремълски блогър Владлен Татарски , мощен последовател на войната на Русия в Украйна. Неговото същинско име е Максим Фомин. При гърмежа бяха ранени 52 души.

Прокурорите бяха поискали присъда от 28 години затвор и санкция от 800 000 рубли (9 000 долара) по обвинявания в тероризъм и подправяне. Трепова не се признава за отговорна по обвиняването в тероризъм и признава виновност за подправяне на документи.

По време на атентата атентата Татарски беседва с хора, които преди този момент са участвали на среща с него. Тогава получава от цжена кутия с негов дребен бюст, който се взривява и го убива съгласно известията в съветски медии. Трепова, която е на 26 години, признава, че е дала кутията на Татарски, само че по време на правосъдния развой сподели, че не е знаела, че вътре има взривно устройство.

Другият обвиняем - Дмитрий Касинцев , в чийто апартамент е била арестувана Трепова, е наказан на една година и девет месеца в наказателна колония с общ режим. Касинцев се призна за отговорен по обвиняването в неуведомяване за закононарушение, само че отхвърли обвиняването в прикриване на закононарушение.

През май Министерството на вътрешните работи на Русия издаде заповед за арест на украинския жител Юрий Денисов , обвинен в организирането на смъртоносната офанзива. Тогава Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия заяви, че Денисов и Трепова са решили да убият Татарски.

ФСБ също по този начин се опита да свърже убийството със сътрудници на хвърления в пандиза опозиционен политик Алексей Навални. Службата не показа никакви доказателства, доказващи изказванията, а, че управляващите се пробват да свържат опозиционера с детонацията, с цел да издигнат в бъдеще нови обвинявания против него.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР