Военният съд на Московския гарнизон осъди бившия началник на радиотехническите

...
Военният съд на Московския гарнизон осъди бившия началник на радиотехническите
Коментари Харесай

Военен съд изпрати бивш шеф от ВВС на Русия на пет години строг затвор за корупция -

Военният съд на Московския гарнизон осъди някогашния шеф на радиотехническите войски на Военновъздушни сили на Русия генерал-майор Андрей Кобан на пет години отнемане от независимост в затвор със непоколебим режим, заяви съветската организация Интерфакс. Генералът е арестуван незабавно в правосъдната зала.

Андрей Кобан е приет за отговорен за приемане на рушвет в изключително огромни размери (чл. 290, част 6 от Наказателния кодекс). Съдът конфискува имуществото на военните в размер на рушвет - 11,9 милиона рубли, ок. 390 хиляди лв.. Кобан беше разжалван и лишен от званието генерал-майор от запаса и му беше неразрешено да работи на държавна работа за три години. Случаят е прегледан по специфичното кратко произвеждане, защото военният се е признал за отговорен и е оказал подпомагане н следствието.

Според проверяващите Кобан е получил 5 милиона рубли в брой, а останалите е получавал под формата на парцели и почивки в Крим дружно със фамилията си. По-рано беше обявено, че генералът е получил рушвет от 5 милиона рубли от управлението на Нижегородския проучвателен институт по радиотехника, който създава радиолокационни станции и комплекси и е част от съветския защитителен тръст „ Алмаз-Антей “, занимаващ се със основаването на системи за противовъздушна и противоракетна защита.

Срещу това, както написа „ Комерсант “, Кобан е обещавал да спомага за отлагането на осъществяването на контракта за плана Flicker, който е обвързван с създаването на съоръжение за следене на аеродинамични и балистични обекти. От 2018 до 2021 година той получава част от подкупа в брой, а другата част с интериорни порти за селска къща и „ противозаконни услуги “.

Генералът беше задържан в средата на януари. Първоначално Кобан не се призна за отговорен, само че в последна се пречупи и одобри виновността си, което разреши делото да бъде прегледано по специфичния ред. При постановяването на присъдата съдът взе поради обстоятелството, че Кобан има малолетни деца, както и присъединяване му във военните дейности в Сирия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР