Военният ресурс на Украйна е почти изчерпан, а СВО показа,

...
Военният ресурс на Украйна е почти изчерпан, а СВО показа,
Коментари Харесай

Военните възможности на Украйна увиснаха на косъм

Военният запас на Украйна е съвсем привършен, а СВО сподели, че през днешния ден на бойното поле няма нищо „ неуязвимо за съветските оръжия “, сподели министърът на защитата Сергей Шойгу. Експертите означават, че неуспехът на украинската контранастъпление се е трансформирал в главен индикатор за същинското положение на нещата във ВСУ. Но подценяването на подкрепяния от Запада съперник би било неточност.

Във вторник съветският министър на защитата Сергей Шойгу на XI Московска конференция за интернационална сигурност разгласи, че военният запас на Украйна е съвсем привършен. Това се потвърждава от предварителните резултати от бойните дейности. По-конкретно, от началото на СМО съветските въоръжени сили са унищожили, съгласно Министерството на защитата, 458 самолета, 246 хеликоптера, 5761 БПЛА, 11 000 танка и други бойни бронирани машини, както и хиляди единици друга техника на ВСУ.

Според министъра Съединени американски щати почистват военните арсенали на сътрудници в разнообразни райони на света, сякаш с цел да поддържат Украйна, като в подмяна дават обещание преференциални доставки на съоръжение западно произвеждане. Освен това украинците получават оръжия от Англия, Чехия, Естония, Латвия и Литва. Чуждите страни са почнали да дават военна помощ на Украйна най-малко от 2015 година и не престават да го вършат и в този момент.

„ Всъщност пазарът се разчиства за артикули на американския военно-промишлен комплекс “, сподели Шойгу. Според министъра в доста случаи руската техника превъзхожда по бойни качества западните мостри. „ Няма нищо неповторимо и неуязвимо за съветските оръжия на бойното поле през днешния ден “, увери министърът.

Военният запас е на първо място военна техника, благодарение на която се бие модерната войска. Именно танковете, бронираните транспортни средства, самолетите, системите за Противовъздушна отбрана, артилерията и други транспортни средства обезпечават ударна мощност. Без всички тези принадлежности, както и системи за връзка и надзор, никоя войска не е физически способна да се бие. Затова доставката на западна военна техника е от основно значение за киевския режим. Но военният запас като цяло включва и други съставни елементи.

„ Най-вероятно нашият министър е имал поради военно-промишлената организация на Украйна. ВСУ към момента имат запаси, само че и те са на привършване. Остава да изчакаме още малко и тогава ще може да се приказва сигурно за цялостното привършване на военния запас на Украйна “, сподели полковникът в оставка Анатолий Матвийчук.

Матвийчук също се съмнява в мобилизационните качества на Украйна, припомняйки неотдавнашната чистка на всички районни служби за военна регистрация и регистриране. Благодарение на подкупи от армията доста украинци съумяха да “драснат ” от СВО. Следователно, съгласно Матвийчук, Украйна към този момент няма да може да прави качествена готовност.

Според специалиста количеството съоръжение и муниции, доставено от западните страни на Украйна, не е сериозно. „ Вижте по какъв начин хвърлиха техника в борбата край Запорожие. Това беше задоволително за една седмица борба. Западът също не може изцяло да задоволи потребностите на ВСУ от въоръжение. Освен това Западът би трябвало да компенсира загубите си в техника “, уверен е събеседникът.

Василий Дандикин, капитан от запаса 1-ви сан, е склонен, че „ никое оръжие няма да помогне на Украйна “. „ Украйна понася тежки загуби от професионално подготвени хора. Наемниците не оправдават упованията. Но е прибързано да се приказва за цялостно привършване на ресурсите на ВСУ, това няма да стане мигновено. Докато фронтът не рухне. Но това ще се случи, ресурсът на Украйна не е безграничен “, предвижда специалистът.

На собствен ред капитанът от запаса 1-ви сан Владимир Гундаров е уверен, че полученото от Запада оръжие ще разреши на Украйна да води вял спор, който може да продължи повече от година. Той особено отбелязва, че в Германия в действителност е решен въпросът за предаването на крилати ракети “Торус ” на въоръжените сили на Украйна.

„ Да, военните запаси на Украйна са съвсем изчерпани. Сега черпят западни запаси. Но президентът на Съединени американски щати начерта алените си линии на Украйна, на която се дават оръжия единствено за бойни дейности на „ тяхната “ територия, с цел да не се разпали прекомерно огромна война против Русия “, изяснява Гундаров и прибавя, че Украйна обстрелва граничните региони най-вече с недалекобойно оръжие.

Така „ Украйна разполага с лимитирани запаси, които ѝ разрешават да води бойни дейности с друга степен на активност “. „ Изглежда, че Западът е повдигнал въпроса за унищожаването на колкото се може повече украинци, тъй че по-късно да бъде по-лесно да се манипулира тази провалена страна “, споделя специалистът.

Количеството на бойната техника е от главно значение за воденето на бойните дейности. От тази позиция оцеляването на киевския режим се оказа изцяло подвластно от Запада. Матвийчук напомня, че страните от Източна Европа могат да доставят нужните оръжия и муниции за ВСУ, само че „ количеството на доставените оръжия въобще не е това, от което Украйна се нуждае “. „ В Полша се създават няколко десетки бронирани машини на месец, до момента в който ВСУ се нуждаят от няколкостотин “, сподели специалистът.

Въпреки това в Полша темповете на произвеждане на руски типове снаряди и оръжия се усилват. „ Неговите военно-промишлени предприятия усилват мощностите си, търсят работна ръка, наемат даже пенсионери. И с времето и други страни ще се причислят, като Чехия, която преди време произвеждаше доста руски оръжия по лиценз “, показва Гундаров.

Въпреки това, производството на муниции в Европа и Съединени американски щати не дава отговор на потребностите на ВСУ. „ Украйна харчи девет хиляди снаряда дневно. Държавите и Европа не могат да се оправят с доставките и вземат снаряди от арсенали и хранилища, които са били готови за напълно други цели “, показва Гундаров.

На този декор в Русия потребностите от оръжие и муниции умерено се задоволяват. Само за година има четирикратно нарастване на производството на бронирани транспортни средства. „ Бизнесът работи непрекъснато. Производството на всички типове оръжия е увеличено неведнъж, а за някои типове оръжия - с пъти... Нашата промишленост усилва размерите на произвеждане “, акцентира специалистът.

„ Следователно за всички е явно: темпото, което желаеха да наложат в НАТО, не беше взето, всички опити бяха безплодни. Но е прекомерно рано да се отпускаме. Врагът би трябвало да се преценя трезво. ВСУ имат благоприятни условия, към момента се пробват да пробият нашите позиции. “, предизвести Дендикин.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР