Военният прокурор Антон Радойнов и следователят Добрин Маринов станаха обект

...
Военният прокурор Антон Радойнов и следователят Добрин Маринов станаха обект
Коментари Харесай

Военен прокурор и следовател с дисциплинарно производство, заради дела на трупчета

Военният прокурор Антон Радойнов и следователят Добрин Маринов станаха обект на дисциплинарно произвеждане, поради каузи, които са държали на трупчета. Комисия от трима техни сътрудници в продължение на два месеца ще проверява дали двамата са правили закононарушения по работа, забавяли ли са те в реалност съзнателно разнообразни случаи, по които са работили.

Военно-окръжната прокуратура в София стартира дисциплинарно произвеждане против военния прокурор Антон Радойнов. Преди три дни инспекция на Върховната касационна прокуратура (ВКП), назначена от и.ф. основния прокурор Борислав Сарафов по отношение на така наречен каузи на трупчета, “установи съществени нарушавания в срочността и ритмичността по досъдебно произвеждане, водено от прокурор Антон Радойнов ”.

Това е и повода да стартира дисциплинарното произвеждане, формирано със заповед на административния началник на Военно-окръжната прокуратура-София. Такова стартира и във връзка с военния следовател Добрин Маринов.
Дисциплинарното произвеждане против двамата се образува по отношение на позволено нарушаване от Закона за правосъдната власт – деяние или безучастие, което е довело до безпричинно закъснение на досъдебно произвеждане, отнасящо се до следствие на закононарушение вероятно осъществено от военачалник, военно длъжностни и/или цивилни лица.

Назначена е комисия в състав от трима прокурори, която да откри дейностите на двамата магистрати по делото.

Проверката ще обгръща както материалите по досъдебното произвеждане, по този начин и натовареността на Радойнов и Маринов за интервалите, в които делото е било в дейна фаза на следствие, употребените от тях болнични дни и отпуски, както и участията в правосъдни съвещания на наблюдаващия прокурор.

В период до два месеца комисията следва да изготви отчет за работата на магистратите, обект на дисциплинарната инспекция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР