Военният наблюдател на KP.RU Виктор Баранец: Крим е защитен от

...
Военният наблюдател на KP.RU Виктор Баранец: Крим е защитен от
Коментари Харесай

Безопасен ли е Крим сега: Как всъщност е защитен полуостровът?

Военният наблюдаващ на KP.RU Виктор Баранец: Крим е предпазен от всички вероятни офанзиви и саботажи - от въздух, вода и суша

Последните детонации на муниции в авиобазата " Саки " (близо до Евпатория) в Крим породиха доста клюки и фейкове. Вече се носи слух, очевидно пуснат от Киев, че това сякаш е дело на украински диверсанти. Говорят и за " ракетна офанзива " от Одеса, и за " удара с дронове ". Въпреки че никой не е видял ракети или дронове там, няма нито едно доказателство за това, даже инцидентна фотография от смарт телефон.

И в случай че имаше, би било невероятно да се скрият в нашата ера на обществените мрежи.

Всъщност изключителното произшествие в авиобазата се случи - това е най-правдоподобната версия към този момент - заради баналната подигравка - занемаряване на разпоредбите за сигурност.

Но милиони руснаци, които мечтаеха да се провиснал в Крим, към този момент " потръпнаха ".

Говореше се: „ Ама не може ли украинците да завземат полуострова? Или да го обстрелвам? Не е ли ужасно да отидеш там? “

Дори се споделя, че уплашени туристи почнали да връщат ваучери и билети (въпреки че това не се удостоверява от туроператорите).

Но август-септември е най-активният туристически сезон. В тези " кадифени " месеци притокът на хора към морето нормално не отслабва.

Решихме да разберем по какъв начин в действителност е предпазен полуостровът. И за какво не би трябвало да се страхувате да отидете там.

ОТ АТАКИ ОТ МОРЕТО

Военноморските сили на Украйна бяха съвсем изцяло унищожени още в първите дни на спецоперацията. Техният флагман, фрегатата Hetman Sahaidachny, беше потънал от самите украинци край крайбрежията на Николаев - от боязън, да не би да го получат руснаците. Въпреки това някои „ дребни трошици “ от украинския флот към момента са останали – няколко бойни катера към момента са на вода и „ се крият в тръстиките “ край Одеса.

И за морална поддръжка на Украйна огромни кораби на НАТО влизат понякога в Черно море и провеждат провокативни маневри. Под тяхното прикритие украинските катери излизат в морето, с цел да покажат, че към момента съществуват.

И по какъв начин се пази Крим от офанзива от морето в този случай?

Основната бойна мощ, дислоцирана в Крим, е Черноморският флот. Състои се от към 50 надводни кораба и 7 дизелови подводници, въоръжени с крилати ракети " Калибър ".

Ясно е, че няколко украински катера с такава мощ няма да могат да създадат нищо. И корабите на НАТО надали ще нападат Крим - в последна сметка това е еднакво на оповестяване на Трета международна война.

Ако НАТО, дружно с Украйна решат да нападат от морето, с изключение на Черноморския флот, ще ги посрещне и бреговата ракетна бригада. В арсенала му има ракетни системи " Бал " и " Бастион-П ". Те са заредени с крилати ракети Х-35 и П-800 Оникс, които покриват по-голямата част от Черно море (тоест могат в това число да доближат до крайбрежията на Турция).

ОТ НАПАДЕНИЕ ОТ СУШАТА

За да обхванат в Крим, украинските войски би трябвало първо да завладяват Херсонска или Запорожка област. От началото на спецоперацията тези региони са освободени от киевския режим от съветските войски. И не мислят за връщане в Украйна. По-скоро противоположното, приказваме за подготовка на гласоподаване за присъединение към Русия.

Естествено тези освободени територии се охраняват от съветски войски. За украинската войска няма да е елементарно да ги пробие. По-скоро - невероятно. Силиците не стигат.

Но даже и да си представим невероятното - че Украйна превземе назад Херсон, Мелитопол, Бердянск и се приближи до Кримския провлак, тук ще има кой да я посрещне.

Полуостровът има освен военноморски сили, само че и сухопътни сили. Тяхната основа е 22-ри армейски корпус. Основната му задача е просто да пази полуострова на земята. „ Ядрото “ на корпуса е 126-а обособена бригада за брегова защита. Състои се от 2 мотострелкови батальона (1 от тях планински), батальон на морската пехота, танков батальон, реактивен артилерийски дивизион, гаубичен батальон, зенитно-ракетен дивизион и други елементи.

ОТ СИЛИТЕ НА ДЕСАНТА

Ако Украйна се опита да стовари десантни войски в Крим, тя ще попадне под мощен ракетен удар още по пътя към брега. А на самия бряг ще влязат в пердах бойците от разследващата бригада и бригадата на морската пехота на Черноморския флот на Русия.

В Крим има и обособен артилерийски полк за брегова защита. Оборудван е със самоходни артилерийски установки Мста-С, реактивни системи за залпов огън Торнадо-Г и противотанкови ракетни системи Хризантема.

ОТ РАКЕТЕН УДАР

Киевските генерали може би биха мечтали да ударят Крим от безвредно за себе си разстояние – някъде от региона на Одеса или Николаев, само че толкоз далекобойни ракети те нямат. Американците към своите системи за залпов огън " Хаймърс ", които към този момент са доставили на Украйна, към момента не рискуват да им трансферират ракетите с обхват до 300 километра. Изпращат единствено от боеприпасите, които доближават 80 км.

Като се има поради, че най-късото разстояние от Одеса до Крим е 280 километра, украинската войска към този момент просто не може да доближи полуострова.

Но даже и да си представим, че Съединени американски щати един ден решат да дадат на Киев ракети с огромен обхват (и това ще вдигне доста звук и ще се разбере веднага), има какво да ги отблъсне. В Крим има зенитно-ракетен полк, оборудван със системи за противовъздушна защита „ Оса “, „ Бук-М2 “ и „ Бук-М3 “.

Между другото, Бук-МЗ край Херсон към този момент сподели, че е кадърен да смъква ракетите от Хаймърс.

ОТ БОМБИ, ДОСТАВЕНИ СЪС САМОЛЕТ ИЛИ БЕЗПИЛОТНИК

По време на спецоперацията съветските войски грубо " унищожиха " украинската авиация. Но съдейки по обстоятелството, че всяка седмица продължаваме да смъкваме по 3-4 самолета, Киев към момента има някакво количество от тях. Очевидно те са изпратени в Украйна от страните от НАТО от тогавашните руски ресурси, останали в Източна Европа.

Киев също има ударни дронове като турските Bayraktars.

Могат ли те да летят до Крим?

Теоретично това, несъмнено, е допустимо. Но небето над Крим се покрива от две сили по едно и също време - 31-ва дивизия за Противовъздушна отбрана и 27-ма смесена авиационна дивизия.

31-ва дивизия е оборудвана със системи С-300 и С-400, както и ракетно-оръдейни системи Панцир-С.

А 27-ма въздушна дивизия се състои от 3 полка бойни самолети и хеликоптери.

Освен това военноморската авиация на Черно море също е на стража на Крим. Тя също се състои от 2 полка.

На летището Новофедоровка (където се случи неотдавнашният случай край Евпатория) е основан обособен морски щурмов авиационен полк. А на летището Кача е основан разбъркан въздушен полк, в който има както самолети-амфибии, по този начин и хеликоптери за битка с подводници.

ОТ УДАР ВЪРХУ КРИМСКИЯ МОСТ

Кримският мост е главната артерия, която свързва полуострова със сушата. Това е стратегически обект. Поради това той се прикрива от въздуха от авиацията и противовъздушната защита, от земята - от елементи на Националната армия, по вода и под вода - от корабите на Черноморския флот, катерите на Граничната работа на ФСБ. Охраняват моста и специфични противодиверсионни звена.

Според някои отчети в отбраната на моста вземат участие и бойни делфини („ КП “ към този момент е приказвал за тях повече от един път - прочетете повече на нашия уеб страница KP.RU).

На опорите на моста са инсталирани специфични датчици, които ще проработят при положение на доближаване на „ неканени посетители “ – подводни диверсанти. Сензорите излъчват подобен сигнал, че непосредствено " изпържват мозъка " на всеки вредител.

ОТ ДИВЕРСИИ

И въпреки всичко (нека бъдем откровени) Крим не е 100% ваксиниран против някои саботажи. Тук би трябвало да се напомни, че през 2014 година (при връщането на Крим на Русия) от 19 000 украински бойци 13 000 останаха на полуострова. Много от тях взеха решение да продължат да служат в съветската войска. Може би някои от тях са били вербувани от СБУ – Службата за сигурност на Украйна.

Могат да бъдат наети и елементарни курортисти, туристи и даже самите поданици на полуострова.

Тук цялата вяра е в съветските специфични служби. И бдителността на жителите. Както във всяка друга област на страната.

ОТ НЕМАРЛИВОСТ И НЕБРЕЖНОСТ

Да, не може да се изключи версията, че детонациите на муниции на летището в Новофедоровка са проведени от украински „ сътрудници “. Но следствието е все по-склонно да заключи, че това изключително произшествие е резултат от тривиално неспазване на разпоредбите за сигурност и небрежност. Или боеприпасите са били оставени да се нагряват на ужасното слънце, или даже, не е изключено да са пушили наоколо.

Но всякога, когато това се случи във войските, постоянно стартират тотални инспекции и разследвани, има внезапно повишение на ограниченията за сигурност.

А това значи, че сходна немарливост не би трябвало да се повтаря. В близко бъдеще най-малко - сигурно.

МЕЖДУ ДРУГОТО

Трите " К "

Кой не знае - в Русия има 3 най-защитени от офанзиви и бойкот района. Заедно те се назовават трите " К " - Крим, Калининград, Курили.

И от тези три, Крим има най-силните военни мускули.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР