Военният министър Стефан Янев трябва да внесе на утрешното заседание

...
Военният министър Стефан Янев трябва да внесе на утрешното заседание
Коментари Харесай

Петков към Янев: Предложете мерки за укрепване системата за сигурност на България

Военният министър Стефан Янев би трябвало да внесе на утрешното съвещание на Министерския съвет план за утвърждение на национална позиция и ограничения за подсилване на системата на сигурност на България, боеспособността на Българската войска и техническото ѝ застраховане.

Това е изискал през днешния ден от Янев министър председателят Кирил Петков, който ръководи съвещание на Съвета по сигурността, отдадено на „ рисковете и провокациите в подтекста на усложнената среда за сигурност вследствие на напрежението към границата на Украйна “, оповестява държавната пресслужба.

В съвещанието участваха министърът на защитата Стефан Янев, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и представители на службите за сигурност. Те показаха на премиера разбор на геополитическата обстановка, както и възможните ограничения, обсъждани в границите на НАТО за демонстриране на солидарността на югоизточния му фланг.

Министър-председателят е бил безапелационен, че всички решения, които държавното управление ще вземе, ще са съобразени с развиването на обстановката и възможното ескалиране на спора, в това число ограничения за отбягване на отрицателни стопански резултати. Той подчертал, че България е предан съдружник в Алианса и единството е най-силният отговор.

Съветът по сигурността ще продължи да следи развиването на обстановката и ще приготви проект за деяние при разнообразни сюжети. А Министерският съвет ще вземе решение за съответни ограничения, за които министър-председателят ще осведоми народните представители след края на съвещанието на Министерски съвет, се споделя още в прессъобщението.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР