Военният министър прави годишен преглед на отбраната в парламентаДвама вицепремиери

...
Военният министър прави годишен преглед на отбраната в парламентаДвама вицепремиери
Коментари Харесай

Военният министър прави годишен преглед на отбраната в парламента

Военният министър прави годишен обзор на защитата в Народното събрание
Двама вицепремиери и четирима министри ще вземат участие в петъчния парламентарен надзор, който ще се организира в първото за 2019 година съвещание на Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Първи на трибуната ще се качи заместител министър-председателят Томислав Дончев, към който има адресиран единствено един въпрос, обвързван с политиката на държавното управление за справяне с усложняващата се епизоотична конюнктура в страната.

Годишен обзор на защитата пред депутатите ще направи вицепремиерът по сигурността и боен министър Красимир Каракачанов. Към него има заложен още един въпрос, обвързван с обезпечаването на надеждна защита на хранилища с въоръжение и муниции, подчинени на бригада „ Логистика “.

Средствата по стратегия „ Околна среда “ за чистотата на атмосферния въздух в Русе и създаване на районна система за ръководство на отпадъците – това са двете питания, отправени към министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Министърът на образованието Красимир Вълчев ще внесе изясненост по декларираните промени в минималните национални условия по Закона за развиването на университетския състав, развиването на Национален детски екологичен комплекс в Община Ковачевица, както и по проблеми в активността на Центъра за специфична просветителна поддръжка „ Академик Тодор Самодумов “ в с. Кранево.

На два въпроса ще дава отговор министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Единият е обвързван с обезпечаването на задоволително законово регламентирани доходи за общопрактикуващите лекари, с цел да могат да посрещнат разноските по закупуването на застрахователни награди според Наредбата за наложителното обезпечаване на лицата, упражняващи здравна специалност. Вторият визира политиката на Министерство на здравеопазването за обезпечаване правото на достъп до здравна помощ, предоставена от общопрактикуващи лекари.

Последна ще дава отговор министърът на енергетиката Теменужка Петкова, а въпросите към нея са свързани с газовото вместилище „ Чирен “ и контракт за доставка на 1 милиарда куб. м. газ от Азербайджан. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР