Военният министър отказа коментар на заплахата за убийствоЩе се наложи

...
Военният министър отказа коментар на заплахата за убийствоЩе се наложи
Коментари Харесай

Тагарев: Ще трябва военна експертиза, ако НС реши да дадем БТР-и на Украйна

Военният министър отхвърли коментар на опасността за ликвидиране

Ще се наложи военна експертиза, в случай че се стигне до решение да се дават 100 БТР-а от Министерство на вътрешните работи на Украйна, съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев, който е на чуване в отрасловата парламентарна комисия. В дневния ред са точката за БТР-ите и предлагането на левицата всяка последваща помощ за Украйна да минава през глоба на Народното събрание.

" Тази година България няма да получи отплата за материалните средства, които е предоставила на Украйна по решението от декември 2022 година ", посочи Тагарев пред публицисти преди чуването. 

Министърът уточни, че се надява другата година страната ни да получи такава отплата. " Очакваме отплата от към 55% на оценката, която е направена на средствата, предоставени на Украйна. Средствата, които са събрани във фонда на Европейския механизъм за мир, са изразходвани ", изясни той.

До края на ноември България ще получи 59% отплата за предоставената помощ на Украйна в интервала юли-ноември 2022 година

Тодор Тагарев отхвърли да разяснява детайлности към отправените към него закани. Посочи, че за това си има проверяващи органи. 

„ Нямам коментар по въпроса, дано си проверяват и да си вървят по процедурата “, беше сбит той, само че посочи, че оповестените по-рано през днешния ден от " Възраждане " цитати не са заканите, които е получил. 

Мъжът, който е отправил заканата за физическа разпра, към този момент е арестуван и му е повдигнато обвиняване. За това оповестиха от Софийската районна прокуратура. Задържаният е с букви Г. Д. Той е на 39 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР