Военният министър на САЩ Лойд ОстинГермания все още отлага отговора

...
Военният министър на САЩ Лойд ОстинГермания все още отлага отговора
Коментари Харесай

Новата помощ за Украйна е предимно атакуваща техника

Военният министър на Съединени американски щати Лойд Остин
Германия към момента отсрочва отговора дали ще даде танкове " Леопард " на Киев

Новите пакети военна помощ от Съединени американски щати и европейските страни за Украйна мощно се разграничават от предходните. Те съдържат повече системи, които могат да се употребяват за нахлуване. 
Военният министър на Съединени американски щати Лойд Остин още веднъж уточни каква техника ще се даде след днешната среща в Рамщайн на военните министри на НАТО. 
В американския пакет има тежки БМП Bradley - 59 единици, 90 тежки бронемашини Stryker. Те са от нов вид, така наречен " Страйкър бригад ", които са междинно звено сред тежките бронетанкови уреди и легопехотните. 

Заедно с обещаните от Франция бронемашини AMX-10 RC могат да станат съществена част от бързото реагиране. 
Американският пакет съдържа и още нещо, което сочи за подготовката на украинската войска за нахлуване. Това е така наречен " съоръжение за разграждане " (Demolition equipment for obstacle clearing). Това е средство за инженерно застраховане на настъплението. 
Obstacle clearing - " премахване на трудности ", включително бетонните пирамиди, които съветската армия и ЧВК Вагнер слагат в тила си, готвейките се за защита. Освен това в американския пакет има 22 мобилни установки противотанкови ракети TOW, шест командно-щабни машини, 12 транспортни средства за муниции, 53 броневици MRAP, 350 джипа HMMWV. Всичко това прави войската по-мобилна и при добра организация покачва боеспособността. 
Другите страни също оповестиха огромни пакети с военна помощ, която съдържа бойни машини, които да усилият сухопътните сили. Между тях са 50 шведски БМП  CV90, въоръжени с 40-мм оръдие, 40 немски БМП Marder, 40 френски бронемашини AMX-10 RC и самоходни гаубици. Велокбритания ще достави 14 Challenger 2
" Германия няма да спре експорта на танкове " Леопард " за Украйна ", съобщи новият немски боен министър на Борис Писториус след края на срещата  в Рамщайн. На нея се решаваше каква военна помощ да бъде оказана на воюващата страна. Писториус не се обвърза със период по кое време страната му ще позволи износа на танкове. Той сподели, че на срещата съдружниците не са стигнали до единогласие по въпроса за " Леопард ". " Има причини в интерес на доставката, има и срещу ", сподели министърът пред БиБиСи. Той счита, че в близка вероятност ще има решение, само че не се ангажира със период. 
Той не се ангажира с отговор и дали Германия ще разреши на Полша и другите притежатели на " Леопард " да изнесат танковете. Полша заплаши към този момент, че няма да се съобрази с Германия и ще прати 12 танка " Леопард ". " Решението ще е на канцлера Шолц ", съобщи Писториус. 
БиБиСи оповестява, че Шолц следи доста деликатно изследванията на публичното мнение за решението за танковете. Засега гласоподавателите поддържат внимателния му метод. 46% поддържат пращането на танковете, 43 % са срещу. 
Защо Украйна и нейните съдружници в последно време приказват за немските Leopards 2? 
Първо, в Европа има доста Leopards 2 - към 3000 в разнообразни страни.
Второ, те са релативно лесни за ръководство. " Леопардите " са на въоръжение в 13 европейски страни, което значи, че Европа има задоволително аварийни елементи и муниции за тях.
Трето, Leopard е основан по време на Студената война като противник на руския Т-90, от който към момента има доста в съветската войска.
В изявление на БиБиСи някогашният заместник-министър на защитата на Полша военачалник Валдемар Скшипчак сподели: „ Аз самият съм танкист по специалност. Командвах дивизион, който включваше бригада от танкове „ Леопард 2 “. Мога да кажа, че това е съвсем съвършено оръжие. От позиция на танкист тези машини имат доста ефикасна огнева система и добра пъргавина. В пердах с тези танкове руснаците, в това число и прехваления им " Армат " Т-14, нямат никакъв късмет. "
Източник: segabg.com
 
 
 
 
 
 
21 Яну 20231321 Яну 202316521 Яну 2023253320 Яну 2023104220 Яну 202370120 Яну 2023421КоментариС.А.М.20 Яну 2023 19:09ч.
Автор на публикацията е СЕГА. Това е западната позиция - много е наивна от военно-тактическа позиция. Западните зомбита обаче, надали имат ясна визия какво следва в случай че Русия в действителност изгуби войната в Украйна.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ами20 Яну 2023 19:22ч.
Не Русия, а орките на Кремъл ще изгубят!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Цеко Петев20 Яну 2023 19:22ч.
Нашата либерастка развратница в този момент е най-лайняния парцал в цялото НАТО
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Орките приказват английски20 Яну 2023 19:23ч.
А някои даже са били хора, преди да станат евроатлантици
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати До ами 20 Яну 2023 19:22ч.20 Яну 2023 19:33ч.
Отиди на очен доктор с цел да си смениш очилата, гледай истинските филми от поредицата " The Lord of the Rings ", погледни фотографията горе и ми кажи сходството с кои герои от кино лентата е явно.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Сега20 Яну 2023 19:33ч.
Е помийна яма със сертификат
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР