Военният министър на САЩ Джеймс Матис не изключва нищо след

...
Военният министър на САЩ Джеймс Матис не изключва нищо след
Коментари Харесай

САЩ не изключват да бомбардират армията на Сирия

Военният министър на Съединени американски щати Джеймс Матис не изключва " нищо " след съмненията за химическа офанзива в Сирия, която докара до спекулации, че Вашингтон може да употребява военна мощ , осведомят американски медии.

Матис упрекна Русия, че не е изпълнила отговорностите си за гарантиране премахването на всички химически оръжия от Сирия.

 Израел уведомил Съединени американски щати преди въздушните удари против базата в Сирия
Израел уведомил Съединени американски щати преди въздушните удари против базата в Сирия

При ударите починаха 14 души, в това число двама иранци

Първото нещо, което би трябвало да проверим, е за какво към момента се употребяват химически оръжия в случай, че Русия гарантираше премахването на всички химически оръжия. Ние ще отговорим на този въпрос, като работим с нашите съдружници и сътрудници от НАТО до Катар, сподели Матис преди среща с емира на Катар.

 Москва предизвести за доста рисково развиване в Сирия
Москва предизвести за доста рисково развиване в Сирия

Надявам се, че Съединени американски щати ще схванат това

Запитан дали могат да подхващат военни дейности против Асад, той отговори: " Точно в този момент не изключвам нищо ".

Междувременно английският министър председател Тереза Мей съобщи, разяснявайки химическата офанзива в град Дума, че страните, които поддържат държавното управление на Асад, би трябвало да бъдат подведени под отговорност дружно със сирийския водач , осведоми " Ройтерс ".

 Русия упрекна Израел за удара против военната база в Сирия
Русия упрекна Израел за удара против военната база в Сирия

Израел към този момент не е коментирал

Да, това се отнася за дейностите, бруталните дейности на Асад и режима му, само че също по този начин и за тези, които поддържат режима. Разбира се Русия е една от тези страни, сподели тя на конференция в Дания.

" Това е жесток режим, който нападна личния си народ. Ние сме доста ясни, че би трябвало да бъде измамен под отговорност, поддържащите страни също би трябвало да бъдат подведени под отговорност ", добави Мей.

 Сирия: Удариха с ракети Военновъздушни сили база
Сирия: Удариха с ракети Военновъздушни сили база

Няма без значение удостоверение

По-рано външният министър Борис Джонсън прикани за " корав и деятелен интернационален отговор ".

В същото време съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че страната му има отговорности към Сирия и към " законното, законно държавно управление ".

" Що се отнася до предизвестията на Белия дом, че Вашингтон не изключва вероятен удар в Сирия - вие знаете, нашите военни към този момент реагираха на това. Имаме отговорности към Сирия. Задължения, които се основават на нашето съглашение, подписано със законното, законно държавно управление на Сирия по молба на това държавно управление, което инцидентно е страна членка на Организация на обединените нации ", изясни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР