Военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов беше изслушан в парламента.

...
Военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов беше изслушан в парламента.
Коментари Харесай

Каракачанов: Не продавам имоти, работя да има жилища за военните

Военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов беше изслушан в Народното събрание. Поводът – осъществени покупко-продажби с парцели, благосъстоятелност на ръководеното от него ведомство. Независимите депутати от „ Атака ” желаеха Красимир Каракачанов да даде обяснения за продажба на парцели на цени надалеч под действителната им стойност. „
Предложението беше подкрепено със 100 гласа " за ". Освен това Каракачанов ще дава отговор и на въпроси, свързани с кадровата политика на представляваната от него партия във властта - Вътрешна македонска революционна организация.
От „ Атака “ предложиха чуването да се излъчва директно по Българска национална телевизия и БНР. Предложението беше отхвърлено.
Не знаете какво е парцел с отпаднала нужда, атакува съперниците си Каракачанов. Това са парцели, които са закрити и не се употребяват, някогашни казарми и така нататък, добави той.
„ Променен с решение на Министерски съвет е статутът им от държавна в частна благосъстоятелност. В МО иматите се продават с наддаване по проект стратегия. Публично са оповестени на уеб страницата на ведомството. Публикуват се разгласи за търгове минимум 30 дни преди крайния период за подаване на предложения. Цената не може да бъде по-ниска от данъчната оценка, увеличена с 10%. При отсъствие за даден парцел, цената не се понижава, остава същата. Контролът върху процедурите е и вътрешноведомствен, и външноведомствен – Сметна палата, прокуратура, ДАНС. 10 парцела, част от които са наследени като процедура. За 2017 година са продадени 10 парцела, от които една част са наследени като процедура от служебния и от предходния министър. За 2018 година с негова заповед са открити 10 процедури, само че продадени 2 парцела. През 2019 година са продадени 4 парцела. Няма свърхпродажба на парцели. Обвиненията ви са неистина, няма всеобщо пласиране на парцели “, безапелационен беше Каракачанов.
„ За първи път министър на защитата връща 56 дка, които бяха подарени на община Поморие бяха върнати на министерството, както и моти в Пловдив. Политиката ми не е да продавам, а да запазвам.
Идеята ми е тези парцели да не се пордават. Има военни, които нямат жилища. Целта е посредством преотстъпено право на градеж, да придобием жилища “, отговори министърът.
Вижте още:
Каракачанов на чуване в Народното събрание за продажбата на военни парцели
" Атака " желае чуване на Каракачанов по покупко-продажбите с парцели в МО
 
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР