Военният експерт Олег Жданов пък заговори как скоро руснаците ще

...
Военният експерт Олег Жданов пък заговори как скоро руснаците ще
Коментари Харесай

Украинската армия губи Пятихатки, а министър Резников разкри защо не използва тактиката на месомелачката

Военният специалист Олег Жданов пък заприказва по какъв начин скоро руснаците ще останат без снаряди и ще изгубят даже Бердянск

Кръвопролитни сражения се водят в Запорожието. Бойците от 128-а щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна са били принудени да изоставен село Пятихатки, за което през вчерашния ден бе обявено, че е завладяно от армията на Киев. Руският боен анализатор Борис Рожин е разгласил в своя Телеграм канал и карта, с цел да покаже по какъв начин след щурма на 19-та (б.а. руска) дивизия, украинците са били принудени да се изтеглят, защото имало заплаха да бъдат обкръжени. Руснаците ги обстрелвали от високите хълмове край селото. 

Тази заран пък украинската осведомителна организация УНiАН заяви, цитирайки  ръководителят на регионалната военна администрация в Запорожие Юрий Малашко, че от Пятихатки са евакуирани 20 поданици на безвредни места. 

Той показа, че съветските нашественици не престават всекидневно да обстрелват следената от Украйна част на Запорожка област, употребявайки както артилерия, по този начин и авиационни бомби.

В същото време украинският министър на защитата Олексий Резников разяснява, че не трябва да се чака контранастъплението в Запорожието да се развие по същия метод, както в Харковска област. „ Това е война. Не може да стоите пред тв приемниците и да си мислите „ Сега нашите ще победят! Хайде, за какво не печелиш? “. Не става по този начин “, добави той.

„ Харковската интервенция " предходната есен се разви доста бързо и ненадейно за руснаците. Край Херсон, в противен случай, всичко се случи по-бавно, тъй като релефът, климатичните условия и доста други неща са разнообразни ", изясни министърът. 

„ Сега не можем да чакаме събитията да се развиват толкоз бързо, защото имаме друга фронтова линия, разнообразни терен и климатични условия “, добави той.

" Освен това руснаците имаха опция да се приготвят. Плътността на минните им полета е невероятна. И за разлика от тях, украинците пазят живота на своите бойци. Руснаците употребяват своите бойци като пушечно месо. Те ползват тактичност на месомелачка и мелят своите запас “, разяснява Резников. 

Според него за осемте месеца сражения за Бахмут съветските нашественици са изгубили към 60 хиляди бойци.

" Но за нас, за разлика от тях, главната полезност е животът и здравето на нашите. Затова ние не използваме тактиката на месомелачката. Нашите офицери и командири маневрират, търсят благоприятни условия, движат се деликатно. Не ги пришпорвайте, не ги притискайте! Те си правят работата. И ще я правят ", акцентира Резников.

Вчера Министерството на защитата заяви, че в границите на две седмици украинските войски са деокупирали осем обитаеми места при настъплението към Бердянск и Мелитопол.

Във вечерното си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски пък сподели, че украинската войска няма изгубени позиции  - единствено освободени.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни пък съобщи, че интервенцията продължава по проект.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР