Военният експерт и бивш шеф на израелската секретна служба Натив

...
Военният експерт и бивш шеф на израелската секретна служба Натив
Коментари Харесай

Израелски експерт: Москва предупреждаваше, но не я разбраха

Военният специалист и някогашен началник на израелската секретна работа „ Натив ” Яков Кедми оценил опциите на съветските системи за Противовъздушна отбрана и ПРО да отблъсне евентуална офанзива на сили на Съединени американски щати откъм военна база в Турция. Това написа изданието politexpert.net.

Руският публицист Марк Сорокин предложил на Яков Кедми да оцени опцията на Русия да отблъсне офанзива на Съединени американски щати и НАТО от южно и югозападно направление, в частност откъм турската авиобаза „ Инджирлик”.

Според военния специалист, основните провали нормално ги нанасят ракетните системи. Откъм Турция в това отношение Русия няма за какво да се притеснява, тъй като „ Инджирлик” е класическа авиобаза, там Съединени американски щати са базирали само самолети.

Съществувала единствено заплаха от югозападното направление, защото Съединени американски щати непрекъснато държат в Черно море разрушители с нуклеарно оръжие. Русия обаче правела всичко належащо, с цел да се защищити от всички типове закани. На първо място е потреблението на капацитета на сирийската база в Тартус. На второ място идват разположените съветски кораби с ПРО-възможности в Средиземно и Черно море. На трето място, по другите посоки съветските брегови системи и комплекси за Противовъздушна отбрана и ПРО били способни да отбият всевъзможен удар.

Русия предупреждавала за това, само че не я разбрали. Най-важен миг обаче е основаната мощна формация на Северния флот за изпреварване на дейностите на Съединени американски щати. Благодарение на грамотните дейности на съветското основно командване скоро на практика няма да остане направление, откъдето да бъде нанесен смъртоносен удар по време на евентуално опълчване, обобщил Кедми.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР