Военните в Норвегия обявиха, че са открили белуга, която руските

...
Военните в Норвегия обявиха, че са открили белуга, която руските
Коментари Харесай

Русия с невероятно ново оръжие

Военните в Норвегия оповестиха, че са разкрили белуга, която съветските военни употребяват за специфични акции, заяви Гардиън.

Рибари са съобщили, че бели китове, носещи странна сбруя са почнали да тормозят техните лодки. Това е станало край селището Инга.

Един кит е опитвал да преглежда лодките и да издърпва ремъци и въжета от тях. Смята се, че със сбруята се е прикривала камера или оръжие. Така специалисти са почнали да изследват въпроса, дали морският бозайник не е част от военна стратегия на Русия.

Съобщава се, че специалисти са съумели да отстранен една от сбруите на китовете. На нея е пишело „ Оборудване на Санкт Петербург “. В същото време китът се е държал доста умерено и изглеждал като привикнал с хора.

Военни специалисти оповестиха, че има информация, че Русия разполага с домашни бели китове, които в следствие са били освободени. Те са се свързали с съветски военни, които са декларирали, че китовете няма нищо общо с тях.

Припомня се, че още през 80-те години Съюз на съветските социалистически републики организираше военни тренировки на китове и делфини, за които се смяташе, че са прекъснати още 90-те. През 2017 година съветски медии разкриха, че такива тренировки са били възобновени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР