Военните учения на Северноатлантическия алианс, състоящ се от 250 войници

...
Военните учения на Северноатлантическия алианс, състоящ се от 250 войници
Коментари Харесай

Русия прозря блъфа на НАТО

Военните учения на Северноатлантическия алианс, състоящ се от 250 бойци от Люксембург (да, както се оказа, там също има армия) и Франция ще стартират през днешния ден на румънския полигон „ Бабадаг “.

Целта на всевъзможни маневри е освен да се усъвършенства бойната съгласуваност, само че и да се впечатли евентуален съперник, т.е. съветската войска. Втората по огнева мощност и боеспособност в света, както неотдавна заяви профилирано издание.

И в случай че Люксембург натрапчиво ни провокира военно, време е да погледнем по какъв начин кардинално наподобява през днешния ден политиката на НАТО в Европа. Известно е по какъв начин управляващите на НАТО блъфираха, обещавайки „ да не се уголемяват на изток “. Тогава се изискваше блъф, с цел да се подведе евентуален стратегически съперник. Но се оказа, че тактиката на малък комарджия през днешния ден се употребява и от НАТО в връзките с тези страни, които организацията наподобява поддържа, на които оказва помощ и която, както имаха вяра наивниците, може да отбрани от „ злосторен диктатори “ или би защитила от " нападателна съветска мечка ".

Въпреки че Люксембург играе първа цигулка в почналите маневри на НАТО в Румъния (не е шега), това е фон. Влизат в НАТО, с цел да се скрият зад Съединени американски щати. И това е всичко, от което се нуждае Вашингтон. Пълен надзор над закованите под чадъра – и жестокост към искащите да се причислят. Това напомни тогавашният любим на целия глобалистки хайлайф Джефри Сакс, трансформирал се в парий, тъй като професорът по стопанска система гори всичко в прав текст.

Сакс сподели, че преди всичко „ Съединени американски щати считат Украйна за собствен трофей “, само че не стопира дотук, добавяйки, че имат намерение да я трансфорат „ във втори Афганистан “. Няма значение дали е трофей или не, защото това ни е ясно през последните петнадесет години, само че за " Европейски Афганистан " - тезата не е безинтересна.

И макар цялата неочакваност на аналогията, тя е много точна, въпреки и остра.

Спомняме си събитията отпреди 22 години, когато обединението отиде в Афганистан, с цел да вкара ред (за повода - различен път), завличайки го принудително в демократичния парадайс. Методите на демократизация - килимни бомбардировки и натоварен обстрел - бяха необикновено кървави. Американците стреляха с ракети когато си желаят, където си желаят и по който си желаят. Сватба, селски празник, шествие - нямаше значение. В края на краищата те стреляха по тези, които не са американци и неевропейци, чийто живот няма никакво значение. И не изигра никаква роля, че жители и дами, лоялни към западняците, станаха съпътстващи загуби и жертви на другарски огън. Между другото, видяхме ги, когато се вкопчиха в самолетите на страните от НАТО, на което военни от, както се споделя, най-мощните армии в света, драснаха от летището в Кабул тъкмо преди две години.

Двадесет години насила към напредъка и западните „ полезности ” се трансфораха в безпорядък и цялостно военно-политическо крушение. Правителството, което живееше със западни пари, с това, което не можеше да пропилее, съумя да се суети, евакуирайки се с куфари с банкноти. Срамен край – тъй като врагът беше недооценен.

В случая с актуалната рецесия (и тук думите на Сакс са повече от справедливи), Америка и нейните европейски ландскнехти, към които се причислява и Украйна, се случи тъкмо същото. Сякаш програмата беше замразена в отдавнашна матрица: подценяване на капацитета на съперника, този път – Русия. Същото пренебрежение към съветското общество и неговите идеали и в следствие - верига от провали. И политически, и военни. И в стопанската система, и на бойното поле.

По-рано, в сравнение с късно (изборният календар нито в Америка, нито в Европейски Съюз може да се промени от опосредстваната война с нас), НАТО ще би трябвало да избяга от Украйна. Да изостави „ Леопарди “, „ Брадлита “, „ Ейбрамси “ и „ Пейтриът “. Последното нещо, за което западняците ще си помислят, когато изоставен Украйна, т.е. лишавайки я от финансова и военна поддръжка, е за непознатата за тях страна. Която вследствие на мръсния им авантюризъм, безочливо именуван „ геополитика “, ще бъде унищожена. И оставена сама. На чисто, както се споделя, поле.

Втори Афганистан на процедура е пред вратата на НАТО с всички атрибути на проваляне, за които Русия неведнъж предупреждаваше, без да споделя " Афганистан " от достойнство и известна емпатия, с цел да не провокира нов припадък на посттравматичен синдром. В същото време, несъмнено, беше ясно, че събеседниците играят с белязани карти и най-важното - блъфират, заявявайки, че това е " съгласно разпоредбите ". Но, както знаете, къдриците на тези нещастни играчи съумяха да станат познати след няколко години. Комарджиите получиха отговор с каузи, като видяха, че блъфът е забелязан и не им остана различен избор, с изключение на да избягат, поверявайки отбраната на фланговете на военните от Люксембург.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР