Военните цели на Русия в Украйна вече не се ограничават

...
Военните цели на Русия в Украйна вече не се ограничават
Коментари Харесай

Лавров: Сега няма смисъл от преговори с Украйна

Военните цели на Русия в Украйна към този момент не се лимитират единствено до Донбас - обгръщат и други територии като Херсон и Запорожие, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.

Пред съветски медии той уточни, че географията на терен се е трансформирала от март, когато Москва съобщи, че се концентрира върху източните региони Донецк и Луганск.

Сергей Лавров не вижда " никакъв смисъл в актуалната обстановка " от договаряния с Киев и уточни, че досегашните контакти са разкрили " само неналичието на воля на украинската страна да разисква съществено каквото и да било ".

Руският външен министър предизвести, че в случай че Западът продължава да доставя Киев с далекобойни оръжия географските цели на Русия ще претърпят спомагателна смяна.

Според Вашингтон думите на Лавров удостоверяват американските оценки, че Москва приготвя анексиране на украински територии.

" Не можем да позволим в частта от Украйна, която ще е следена от Зеленски или негов заместител, да се намират въоръжения, които основават директна опасност за нашата територия и за републиките, оповестили самостоятелност или изразили предпочитание сами да дефинират своето бъдеще ", съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР