Военните сили на САЩ ще засилят разполагането и базите си,

...
Военните сили на САЩ ще засилят разполагането и базите си,
Коментари Харесай

Пентагонът: САЩ подсилва военните си позиции спрямо Китай и Русия

Военните сили на Съединени американски щати ще засилят разполагането и базите си, ориентирани към Китай и Русия, като в същото време ще поддържат сили в Близкия изток, подобаващи за въздържане на Иран и екстремистките групировки. Това съобщи Пентагонът в понеделник въз основа на резултатите от отчет, оповестява „ А Нюз “.

Министерството на защитата на Съединени американски щати акцентира фокуса си върху Китай като водещ противник на страната в региона на защитата.
Лондон и Вашингтон притискат Москва и Дамаск за хипотетични химически оръжия
В понеделник в Хага се организира среща на международния орган за токсични оръжия, на която Сирия и Русия бяха подложени на нов напън да дада...

Публикуваният в понеделник близо 10-месечен отчет на Пентагона даде малко детайлности за бъдещето на световната позиция на армията, само че съобщи, че администрацията на президента Джо Байдън ще взема решения, като работи със съдружниците и преглежда дълготрайните цели.

Прегледът е опит да се отдалечи от метода, по който някогашният президент Доналд Тръмп вземаше значими решения, които оказваха въздействие върху армията и съдружниците - постоянно в Туитър и с малко разисквания в личната му администрация, което изненадваше чиновниците.

По време на мандата си Тръмп на няколко пъти разгласи, че американските войски ще изоставен Сирия, и в един миг подреди огромно редуциране на войските от Германия, което Байдън анулира.

" Стремяхме се да възстановим осведомен за тактиката, пореден развой на взимане на решения ", съобщи високопоставена служителка от защитата на Съединени американски щати, която осведоми репортерите при изискване за анонимност.
Съединени американски щати: Да снижим риска от борба с Русия
Съединени американски щати може да лимитират военните учения в Европа и да спрат доставките на оръжие за Киев, с цел да спадне напрежението поради необикновената в...

Прегледът не води до съществени промени в разпределението на американските войски по света, сподели служителката. Прегледът " насочва към в допълнение съдействие със съдружниците и сътрудниците в целия район за развиване на начинания, които способстват за районната непоклатимост и възпират евентуална военна експанзия от страна на Китай и закани от страна на Северна Корея ", сподели тя пред кореспонденти.

Освен това той " укрепва боеспособното въздържане против съветската експанзия в Европа и дава опция на силите на НАТО да работят по-ефективно ". Служителката добави, че прегледът приканва за възстановяване на военната инфраструктура на Съединени американски щати в Гуам и Австралия, само че отхвърли да даде детайлности за други евентуални стъпки, защото отчетът в по-голямата си част е засекретен.

" По отношение на Индо-Тихоокеанския район малко преместваме иглата ", съобщи пред кореспонденти Мара Карлин, върховен чиновник на Пентагона.

Карлин съобщи, че прегледът не преглежда въпроса дали военните могат да водят два огромни спора по едно и също време, нито галактическата, кибернетичната или нуклеарната област.
Русия, Индия и Китай ускоряват съдействието против биологични и химични оръжия
Руските, индийските и китайските управляващи ще засилят многостранното съдействие срещу опцията за предаване на биологични или хим...

Администрацията на Байдън, сходно на Тръмп, се стреми да концентрира напъните си върху отдалечаване от Близкия изток и фокусиране върху противодействието на Китай.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР