Военните, разположени на летището в Кабул, пуснаха сълзотворен газ и

...
Военните, разположени на летището в Кабул, пуснаха сълзотворен газ и
Коментари Харесай

Военни пуснаха сълзотворен газ срещу тълпата на летището в Кабул

Военните, ситуирани на летището в Кабул, пуснаха сълзотворен газ и изстреляха няколко изстрела във въздуха, с цел да разпилян тълпата. Това заяви в петък „ Уол Стрийт джърнъл “, базирайки се на източник от американското държавно управление.

Вестникът отбелязва, че няма информация кой е направил това: американски военни или бойци от някоя друга страна на НАТО, или пък намиращите се към момента на летището представители на афганистанската войска.
 Мицотакис и Ердоган ще обсъдят обстановката в Афганистан Мицотакис и Ердоган ще обсъдят обстановката в Афганистан
Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис ще организира телефонен диалог с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в петък вечерта за събитията...

Пентагонът не разяснява случилото се.

Няма данни за потърпевши.

Както прецизира „ Уол Стрийт джърнъл “ случаят е станал, когато бойците са излезли отвън очертанията на летището, с цел да разчистят тълпата и да освободят пътя за идващите.

Според изявления в медиите, към летището в Кабул са се струпали няколко хиляди души, които се пробват да избягат от страната. Само че охраняващите летището военни позволяват до неговата територия единствено хората, които са в листата на заминаващите.
 Талибаните канят страните да добиват запаси в Афганистан Талибаните канят страните да добиват запаси в Афганистан
Говорителят на катарския политически офис на коренно придвижване „ Талибан “ Мохамад Сохаил Шахил предложения непознатите страни да уч...

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР