Военните правят бомби, които са подобни на взрива в жилищния

...
Военните правят бомби, които са подобни на взрива в жилищния
Коментари Харесай

Бивш вътрешен министър с горещи разкрития за взрива в блок във Варна

Военните вършат бомби, които са сходни на гърмежа в жилищния блок във Варна.

Това сподели пред камерата на БТВ специалистът по муниции и някогашен вътрешен министър Валентин Радев. Той съобщи, че при случая е имало обемен гърмеж – разбъркване на пропан бутан, бензин или керосин с О2. По думите му местенето на мебели в жилището на причинителя е нараснало резултата на гърмежа. „ В затвореното пространство се подвига налягането и могат да бъдат избити стени, както се случва и тук. Той не го е замислял, просто е желал да направи нещо “, добави специалистът.

Разчистването на 15-те жилището във взривения блок завърши, само че хората към момента не са се върнали в домовете си. Върви акция за набиране на средства за потърпевшите. Очаква се да стане ясна и градивната оценка на постройката.

Приключи почистването на входа, потърпевш от гърмежа във Варна

Радев отхвърли тезата, че опитът на причинителя като боен му е дал знания да провокира съзнателно сходни мащаби. „ Този човек не е толкоз квалифициран, той единствено е работил там. Просто знае, че в случай че събере на едно място такива рискови субстанции, само че налични – може да се получи нещо такова. Според мен, не е предполагал, че ще паднат стени и ще има жертва в различен апартамент “, сподели той.

Бившият вътрешен министър съобщи, че сходни произшествия е имало и различен път и даде образец с гърмежа в китайски ресторант против съветската черква в столицата. Тогава няколко бутилки с пропан бутан експлодираха. „ Отвън имаше два автомобила, които от взривната вълна бяха преместени от другата страна. Тя е доста мощна “, съобщи специалистът.

Прокуратурата с нови разкрития за гърмежа, породен от Веселин Димитров

Валентин Радев уточни, че размерът на гърмежа може да бъде съпоставен с 10 кг тротилов еквивалент. „ Половината от това поставят в противотанковите мини. Разрушени са междинни стени “, разяснява Радев.

Той сподели още, че постът на министър не му липсва, а сътрудниците му от Министерство на вътрешните работи се допитват до неговото експертно мнение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР