Военните на Пакистан са свалили индийски шпионски безпилотен самолет в

...
Военните на Пакистан са свалили индийски шпионски безпилотен самолет в
Коментари Харесай

Пакистан свали шпионски дрон на Индия в Кашмир

Военните на Пакистан са свалили индийски шпионски безпилотен аероплан в бранша Рахчикри по линията на надзор в Кашмир, оповестиха от пресслужбата на пакистанските военни.

Уточнява се, че индийският дрон е нахлул на 650 метра от пакистанската страна на линията на надзор.

По-рано министърът на защитата на Индия Ражнат Сингх съобщи, че Исламабад ръководи терористични полигони за изстрелвания от своята страна на линията на надзор и се е опитал да премине границата и да навлезе в територията на Индия.

#PakistanArmy troops shot down an Indian spying #quadcopter in Rakhchikri Sector along LOC.
The quadcopter had intruded 650 meters on Pakistan’s side of the #LOC. pic.twitter.com/ZARleWqaat
— DG ISPR (@OfficialDGISPR) May 27, 2020
Войници на Индия и Пакистан през последния месец обстрелват и употребяват артилерия едни против други в бранша Рахчикри през последния месец.

Това е вторият път в границите на една година, в който Пакистан твърди, че индийски шпионски дрон е нарушил въздушното му пространство. През март 2019 година Пакистан съобщи, че безпилотен аероплан е излязъл на 150 метра във въздушното му пространство.

Ситуацията в Кашмир обичайно се обтяга поради конфликтни искания за суверенитет от страна на Индия и Пакистан. Напрежението ескалира предишния август, когато индийското държавно управление анулира специфичния самостоятелен статут на Кашмир.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР