Военните действия в Украйна вървят със забавено темпо и това

...
Военните действия в Украйна вървят със забавено темпо и това
Коментари Харесай

Военните действия в Украйна се забавят. Целта на Русия е да обгради Бахмут

Военните дейности в Украйна вървят със забавено движение и това ще продължи през зимата. Това сподели директорката на Националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс на годишния Национален конгрес за защита “Рейгън ” в Калифорния.

Според американското разузнаване най-тежките боеве сега се водят в Донецка област край Бахмут . В същото време Министерството на защитата на Англия заяви, че евентуалната цел на Русия е да обкръжи града.

През идващите месеци войната в Украйна ще продължи със забавено движение, сподели директорката на американското разузнаване Аврил Хейнс.

Изказването ѝ идва на фона на множеството съветски ракетни удари против енергийната инфраструктура на Украйна. Те водят до спирания на тока и парното за милиони цивилни украинци на фона на понижаващите се температури при започване на зимата.

По думите на Хейнс и двете страни ще се опитат да се приготвят за възможна нова атака напролет.

“Но споделяме забележителен песимизъм дали руснаците в действителност са подготвени за това ”, добави тя.

Хейнс счита, че съветският президент Владимир Путин няма ясна визия за това пред какви трудности е изправена армията му в Украйна. А измежду тях са дефицит на муниции, проблеми със снабдяването и логистиката, невисок военен дух.

Хейнс сподели още, че не вижда доказателства за понижена воля за опозиция от страна на украинските сили.

Американското разузнаване не вижда индикации, че равнището на съветското противоречие с войната в Украйна може да докара до смяна в режима на Владимир Путин.

Най-тежките боеве в Украйна сега се водят край град Бахмут в Донецка област. Бахмут е украинска територия, която Русия се пробва да превземе още от края на май. През последните седмици съветската войска обстрелва града непрекъснато.

Според английското разузнаване най-вероятната цел на Русия е да обкръжи Бахмут и съветските сили се пробват да напреднат към града от север и юг.

Лондон счита, че възможното завладяване на Бахмут ще има стеснен действен резултат, само че може да разреши на Русия да заплаши градовете Краматорск и Славянск.

“Има действителна опция завладяването на Бахмут да се е трансформирало на първо място в алегорична политическа цел за Русия ”, написа в Туитър английското министерство на защитата.

Войната в Украйна продължава към този момент повече от 9 месеца. От лятото русия най-вече губи териториите, които беше окупирала в първите месеци. В четвъртък обаче украинският Генерален щаб заяви за възобновени съветски офанзиви в региона на Бахмут.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР