Военни самолети на Великобритания, които са стационирани в Румъния от

...
Военни самолети на Великобритания, които са стационирани в Румъния от
Коментари Харесай

Британски изтребители, разположени в Румъния, са участвали в защитата на Израел

Военни самолети на Англия, които са стационирани в Румъния от края на март за задачи на въздушна полиция, бяха изпратени в петък в Близкия изток и са съдействали в събота през нощта за отбраната на Израел, оповестява румънската телевизия Диджи 24, представена от Българска телеграфна агенция.

Шест изтребителя Юрофайтър Тайфун (Eurofighter Typhoon) на Британските кралски военновъздушни сили дойдоха на 25 март в румънската военновъздушна база „ Михаил Когълничану “ край Констанца. Тяхната задача е да извършват задачи по засилена въздушна полиция под командването на НАТО в продължение на четири месеца, напомня малкия екран.

Британският министър председател Риши Сунак удостовери през вчерашния ден поддръжката, оказана от Англия на Израел, и сподели, че са били изпратени спомагателни самолети в района в границите на продължаващите интервенции в Ирак и Сирия.

Иран атакува Израел в събота през нощта с над 300 дрона и ракети. Техеран предизвести Съединени американски щати да не се намесват в спора. Американски самолети и системи за противовъздушна защита участваха в свалянето на ирански дронове, отбелязва Диджи 24.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР