Военни пенсионери и състуденти на шефа на МВР Валентин Радев

...
Военни пенсионери и състуденти на шефа на МВР Валентин Радев
Коментари Харесай

Само във Фрог: Вижте какви съмнителни консултантски договори се сключват в МВР за мастити суми

Военни пенсионери и състуденти на шефа на Министерство на вътрешните работи Валентин Радев от артилерийското учебно заведение в Шумен подписват съмнителни консултантски контракти. Това става в дирекция Управление на собствеността и обществени действия ”, известна като „ Тила ”.
Вчера екипът ни ви осведоми за странните назначения на над 60-годишни някогашни чиновници на МО на разнообразни основни позиции във въпросното звено. Любопитното е, че през него минават най-вече средства в размер на милиарди от публични поръчки.

Един от договорите на управлението на „ Тила” с компания „ Радикали” хвърля в потрес чиновниците. „ В дирекцията има цялостен бранш, който прави сметка за това какви монтажни работи би трябвало да се правят и за какъв брой пари. Тези хора не се употребяват, а се наема въпросната компания. В един миг тя се оказва доста значима, тъй като от заложените количествени стойности ще зависи и коя компания ще завоюва публичната поръчка”, обясниха осведомени с процедурите. Оказва се, че до тях на по-късен стадий е позволена компания „ Унивърсъл билдинг къмпани” ЕООД. Шокът е цялостен, когато след информация в осведомителните масиви се схваща, че тази компания и „ Радикали” имат един и същи притежател, водят се на един адрес и употребяват един телефон.

През ноември 2017 година „ Тила” подписва контракт с друга компания „ Микс Сорсис” ЕООД забележете - за консултантска услуга: „ Изготвяне на модел за усъвършенстване и стабилно развиване на администрацията” на стойност 36 000 лева Фирмата се съставлява от Даниела Митова, някогашен зам.-шеф на Агенцията по вписванията. През 2007 година в медиите се появиха изявления, че в интервала, в който Митова е била в ръководството на организацията, прокуратурата е почнала следствие по данни за злоупотреби.

Източниците ни разкриват: „ Бяхме изумени, тъй като наличието на оферти „ модел” всъщност преписва структурата на сегашната дирекция. Нещо повече-в него се съдържат общи рекомендации, без да се посочат методите за практическото им приложение. Има и още-предложено е да се създадат състезания за постъпване на държавна работа. А това в действителност не е нещо ново-то е решение на самите началници на звена”, описаха някогашни чиновници.

Оказва се, че изгодата от дадените 36 бона е, че чиновниците към този момент са задължени за всеки рутинно направен документ да го дублират и с докладна. „ Заринахме се в книжа. Пишеш един документ, след това копи-пейст и го слагаш в докладната. Едно и също се написа по два пъти-това е!”, прецизираха възмутени източниците ни. Те са безапелационни, че вместо да се облекчи администрацията, в този момент тя тотално се е затлачила.

На чиновниците направило усещане, че неизвестно за какво Митова получила достъп до цялата информация на дирекцията-вид и равнище на доставяне, обмисляне на потребностите и т. н. Известно е, че с цел да може даден човек да получи тези данни, е необходим достъп до класифицирана информация. Източниците ни разкриват и още по-смущаващи неща: „ Даниела Митова пред погледа на шефа стартира да разпорежда задания, да слага нереалистични периоди, да дава оценки за изпълнената работа, изисква информации, търси пояснения, не позволява възражения. Така служителите почнали да си мислят, че не Шушков, а Митова ги командва. Преди месец, обаче съвсем ежедневните визити на консултантката ненадейно секнали в постройката на „ Тила”. Има съмнения, че това е станало измежду политическа интервенция на едно от крилата в ГЕРБ.

Очаквайте още разкрития във Фрог за метода, по който се организират публичните поръчки!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР