Военни от сирийската армия днес влязоха в сблъсъци с турските

...
Военни от сирийската армия днес влязоха в сблъсъци с турските
Коментари Харесай

Нови сблъсъци между сирийски войници и турските сили в Северна Сирия

Военни от сирийската войска през днешния ден влязоха в конфликти с турските сили край граничния град Рас ал Айн в Североизточна Сирия, заяви сирийска държавна медия, представена от Ройтерс в сряда.

Сблъсъците се развихриха на фона на изказванията на Анкара, че си резервира правото да предприеме друга трансгранична интервенция против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН).

Сирийската държавна медия не даде повече детайлности, само че подкрепяните от Турция сирийски бунтовници предоставиха сходна информация. Сирийските бунтовници показаха, че спорадични боеве със сирийската войска е имало през последните дни южно от Рас ал Айн, контрола над който Турция пое по-рано този месец.

Последните конфликти демонстрират, че има риск насилието в Североизточна Сирия да се възобнови още веднъж, откакто преди седмица Русия и Турция реализираха в Сочи съглашение за региона. Съгласно меморандума, контрактуван на 22 октомври 2019 година по време на договаряния сред президентите на Русия и Турция, кюрдските милиции би трябвало да се изтеглят 30 км южно от турската граница.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР