Военни от чуждестранни държави започнаха да пристигат в Русия за

...
Военни от чуждестранни държави започнаха да пристигат в Русия за
Коментари Харесай

Чуждестранни военни пристигат в Русия във връзка със съвместни маневри


Военни от задгранични страни започнаха да идват в Русия за маневри с присъединяване на Китай в изискванията на напрежение сред Запада, Москва и Пекин, заяви съветската войска, представена от Франс прес.

Маневрите " Восток-2022 " ще се проведат от 1 до 7 септември в съветския Далечен изток с присъединяване на военни от страни, граничещи с Русия или нейни съдружници като Беларус, Сирия, Индия и преди всичко Китай.

Учението ще се състои на фона на остро напрежение сред Русия и Запада - поради спора в Украйна, а също по този начин сред Китай и Съединени американски щати - поради събитията към Тайван.

Сближаването сред Китай и Русия, които поддържат тесни връзки в защитата, непрестанно тревожи Вашингтон, защото съгласно него това заплашва международната сигурност.

Военни контингенти от други страни, участващи в маневрите, дойдоха на полигона Сергеевски в съветския Приморски край. Те са почнали да получават екипировка и оръжия и да се готвят за тренировките, съобщи министерството на защитата в Москва.

В учението ще се включат общо над 50 000 военни с повече от 5000 единици техника, в това число 140 летателни апарата и 60 кораба, се споделя в официално съобщение на ведомството. Не се прецизира броят на военнослужещите от обособените страни.

Маневрите, които ще бъдат командвани от съветския общоприет щаб, плануват " тренировки за отбранителни и нападателни дейности " на суша, във въздуха и в акваториите на Японско и Охотско море.

В средата на този месец Китай удостовери, че изпраща в Русия войски за това обучение, само че съобщи, че наличието му " няма нищо общо с настоящата обстановка на районно и интернационално ниво ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР