Военни кораби на Южна Корея, САЩ и Япония започнаха в

...
Военни кораби на Южна Корея, САЩ и Япония започнаха в
Коментари Харесай

Учение на три държави дебне за севернокорейски подводници с ракети

Военни кораби на Южна Корея, Съединени американски щати и Япония започнаха в петък първите си тристранни учения за битка с подводници от пет години насам, заяви Асошиейтед прес. Това стана, откакто Северна Корея възобнови ракетните тествания тази седмица. Неотдавнашните пет изстрелвания на ракети от Севера, които бяха първите сходни проби за месец, също бяха извършени преди и след визитата на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис в Южна Корея. Там тя удостовери „ стоманения “ ангажимент на Съединени американски щати към сигурността на своите азиатски съдружници. 

Еднодневното обучение на три страни край източното крайбрежие на Корейския полуостров има за цел да се оправи с натиска на Северна Корея за рационализиране на способността си да изстрелва ракети от подводници, заяви в изказване на южнокорейския флот. През последните години Северна Корея строи по-големи подводници, в това число нуклеарна, и тества комплицирани ракети, които могат да бъдат изстреляни от тях. Това е обезпокоително развиване за съперниците на режима, защото е по-трудно да се открият авансово ракетите изстреляни под вода. Южнокорейски чиновници обявиха предишния уикенд, че разполагат с данни, че Северна Корея се готви да изстреля ракета от подводница.

В ученията вземат участие нуклеарният самолетоносач „ Роналд Рейгън “, както и разрушители на Съединени американски щати, Южна Корея и Япония, се споделя в изказването на флота. По време на образованието военноморските кораби на трите страни би трябвало да търсят и наблюдават американска нуклеарна подводница, която за изискванията на учението се показва за севернокорейска. „ Ние ще отговорим и ще обезвреждаме всевъзможни форми на севернокорейски провокации по категоричен и съдбоносен метод “, споделя в изказването на флота капитан Чо, Чунг-хо, пълководец на военноморските сили на Южна Корея.

Освен ракетите, изстрелвани от подводници, Северна Корея разполага и с разнообразни ракети с нуклеарен потенциал, които слагат както Съединените щати, по този начин и техните съдружници Южна Корея и Япония на застрашително разстояние. Тази година Северна Корея извърши рекорден брой ракетни проби, защото отхвърля да възобнови от дълго време блокираната нуклеарна дипломация със Съединените щати. По време на визитата си в демилитаризираната зона, разделяща двете Кореи, Харис сподели: „ На юг виждаме процъфтяваща народна власт. На север виждаме брутална тирания “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР