Военната прокуратура в София съобщи, че е образувала дисциплинарно производство

...
Военната прокуратура в София съобщи, че е образувала дисциплинарно производство
Коментари Харесай

Военната прокуратура в София образува дисциплинарно производство срещу обвинител и следовател

Военната прокуратура в София заяви, че е образувала дисциплинарно произвеждане против военни прокурор и следовател. Повод са констатации в отчет на Върховната касационна прокуратура за открити съществени нарушавания в срочността и ритмичността по досъдебно произвеждане, водено от боен прокурор.

За междинните констатации от инспекцията беше обявено при започване на седмица. Според откритото трима прокурори - двама от Софийска градска прокуратура и един от Военноокръжна прокуратура - София са направили нарушавания в срочността и ритмичността по седем от досъдебни производства.

 От имунитети до каузи против магистрати: Сарафов разпореди инспекция на основни следствия От имунитети до каузи против магистрати: Сарафов разпореди инспекция на основни следствия

От изнесените данни от прокуратурата се схваща, че прокурор Антон Радойнов от Военно-окръжната прокуратура в София е работил по досъдебното произвеждане за закононарушение вероятно осъществено от военачалник, военно длъжностни и/или цивилни лица.

Разследването два пъти е било спирано и продължение, само че това не постоянно е ставало навреме. Още повече, по следствието не са били осъществени никакви дейности, макар че в материалите, съдържащи класифицирана информация, има " цялостни идентификационни данни за " неустановено лице, което евентуално е военно длъжностно лице ", а името и военният чин на лицето са упоменати в постановлението от 15.10.2020 година, с което са били отделени материали, по които е било формирано досъдебното произвеждане ", написа в отчета от инспекцията.

 Доклад: Прокурорът по Доклад: Прокурорът по " Барселонагейт " е забавил превода на документи от Испания

Във военна прокуратура е назначена комисия в състав от трима военни прокурори, която да откри дейностите на двамата магистрати по делото - прокурор Радойнов и следователя Добрин Маринов.

Проверката ще обгръща както материалите по досъдебното произвеждане, по този начин и натовареността на двамата за интервалите, в които делото е било в дейна фаза на следствие, употребените от тях болнични дни и отпуски, както и участията в правосъдни съвещания на наблюдаващия прокурор.

Проверката би трябвало да завърши за два месеца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР