Военната прокуратура не е видяла основания за образуване на предварително

...
Военната прокуратура не е видяла основания за образуване на предварително
Коментари Харесай

Военна прокуратура не видя корупция в МО на Каракачанов

Военната прокуратура не е видяла учредения за формиране на авансово произвеждане по два от сигналите за корупция в основна дирекция " Инфраструктура на защитата ". Сигналите бяха подадени от служебното управление на Министерството на защитата още през май, заяви БНР.

Още при започване на мандата на първия длъжностен кабинет служебният министър на защитата Георги Панайотов изиска от Военната прокуратура и Агенцията за държавна финансова ревизия да ревизират дейностите на дирекция " Инфраструктура на защитата " за интервала 2018-2020 година, когато боен министър беше Красимир Каракачанов.
 

Служебното управление видя в дейностите " индикации за корупция " и изясни, че 80% от поръчките за инфраструктурните планове през 2020 година са подписани посредством непосредствено възлагане, без изследване на пазара и предпочитане на реализатори. Преведената сума е за към 184 млн. лв.. Част от договорите засягат инфраструктурата за новите изтребители F-16. Директорът на дирекцията за инфраструктура на защитата беше освободен, а други бяха осъдени. " Прокуратурата сподели, че няма съображение да образува авансово произвеждане ", означи Георги Панайотов.
 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР