Военната прокуратура не е видяла основания за образуване на предварително

...
Военната прокуратура не е видяла основания за образуване на предварително
Коментари Харесай

Военна прокуратура не видя корупция в МО на Каракачанов

Военната прокуратура не е видяла учредения за формиране на авансово произвеждане по два от сигналите за корупция в основна дирекция " Инфраструктура на защитата ". Сигналите бяха подадени от служебното управление на Министерството на защитата още през май, заяви БНР.  

Още при започване на мандата на първия длъжностен кабинет служебният министър на защитата Георги Панайотов изиска от Военната прокуратура и Агенцията за държавна финансова ревизия да ревизират дейностите на дирекция " Инфраструктура на защитата " за интервала 2018-2020 година, когато боен министър беше Красимир Каракачанов.
 МО ще ремонтира оградата по границата за 5 млн.лв по поръчка на Министерство на вътрешните работи МО ще ремонтира оградата по границата за 5 млн.лв по поръчка на Министерство на вътрешните работи
Ремонтът на оградата по българо-турската граница, за който служебното държавно управление отпусна 5 милиона лв. на последното си съвещание, щ...

Служебното управление видя в дейностите " индикации за корупция " и изясни, че 80% от поръчките за инфраструктурните планове през 2020 година са подписани посредством непосредствено възлагане, без изследване на пазара и предпочитане на реализатори.  

Преведената сума е за към 184 млн. лв..  

Част от договорите засягат инфраструктурата за новите изтребители F-16. Директорът на дирекцията за инфраструктура на защитата беше освободен, а други бяха осъдени.  

" Прокуратурата сподели, че няма съображение да образува авансово произвеждане ", означи Георги Панайотов.
 Над 25 млн. лева получава военното министерство за миграционния напън и COVID-мерки Над 25 млн. лева получава военното министерство за миграционния напън и COVID-мерки
Министерският съвет одобри разпореждане за одобрение на спомагателни разноски в размер до 25 200 000 лв. по бюджета на Министерството н...

Но във ведомството към момента чакат и мнението на държавната финансова ревизия, която правела инспекциите съгласно своя административен потенциал. А подадените от МО сигнали не били предпочитани. Защото предпочитани били сигналите, идващи от Министерския съвет, финансовото министерство, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.  

Той добави, че Военната прокуратура още не е дала отговор на сигнала по инспекцията в ИА " Военни клубове и военно-почивно дело ". Според министерството организацията не е възлагала инвеститорски надзор при ремонта на базите в Созопол и Несебър.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР