Военната помощ за Украйна ще бъде основната тема на срещата

...
Военната помощ за Украйна ще бъде основната тема на срещата
Коментари Харесай

40 държави обсъждат военната помощ за Украйна в Германия

Военната помощ за Украйна ще бъде главната тематика на срещата на министрите на защитата на повече от 40 страни. Срещата ще се организира във военновъздушната база " Рамщайн " в Германия, хазаин ще е шефът на Пентагона Лойд Остин. Само преди два дни той беше в Киев дружно с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и организира близо тричасова среща в Володимир Зеленски и неговия екип. След визитата в Киев беше оповестена спомагателна военна помощ в размер на 713 милиона евро (322 милиона евро за Киев, а останалите - за 15-те съюзнически страни на Съединени американски щати, които до момента предоставяха оръжие на Украйна).

В Германия ще бъдат от българска страна министърът на защитата Драгомир Заков и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Поканата за присъединяване е отправена от Секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Дж. Остин още през миналата седмица.

Според военачалник Марк Мили, началник на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати, главната цел на диалозите е да се синхронизира и координира военната помощ за Киев. " Следващите няколко седмици ще бъдат доста, доста значими. Украйна се нуждае от непрекъсната поддръжка, с цел да успее на бойното поле. Това е задачата на срещата. "
 Блинкън убеден: Суверенна Украйна ще я има и след Путин
Блинкън убеден: Суверенна Украйна ще я има и след Путин

Подкрепата на Съединени американски щати ще продължи до цялостна победа

Откакто Русия стартира нашествието си в Украйна на 24 февруари, Съединени американски щати са дали на Украйна оръжия на стойност 3,7 милиарда $ - от противотанкови ракети Javelin и безпилотни самолети Switchblade до гаубици.

Представители на американската администрация обявиха пред Ройтерс при изискване за анонимност, че съветските сили желаят да разчитат на артилерията и да обстрелват украинските позиции, до момента в който сухопътните сили от разнообразни направления се пробват да обкръжат и унищожат забележителна група украински бойци.

Съединени американски щати считат, че доста съветски елементи са претърпели тежки загуби, а някои са изгубили до 30% от персоналния си състав. Британското министерство на защитата преди този момент оцени съветските жертви на 15 000 души. Въпреки това, не престават да настояват американските чиновници, Русия към момента има преимущество както с оръжията, по този начин и с човешкия капитал.
 Сергей Лавров заплаши с Трета международна война
Сергей Лавров заплаши с Трета международна война

Сега нямало канал за връзка сред Съединени американски щати и Русия

В последните дни Съединени американски щати и техните съдружници започнаха да артикулират нова и по-дългосрочна цел на войната - да победят Русия толкоз уверено на бойното поле, че тя да бъде възпряна да предприеме сходна офанзива още веднъж. Именно това обръщение беше отправено най-ясно в понеделник от министъра на защитата Лойд Остин.

CNN се базира на представител на Съвета за национална сигурност, че мненията на Остин са в сходство с задачите, които Съединени американски щати преследват от месеци насам, а точно " да трансфорат това навлизане в стратегически неуспех за Русия ".

Идеята, че Русия ще излезе от спора по-слаба от преди, е споменавана и от други чиновници на администрацията на Байдън, преди обаче никой не беше податлив да декларира това толкоз ясно, като оставаха в областта на внимателния оптимизъм за реализиране на съглашение посредством договаряния.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР