Военната полиция каза, че е арестувала 12 заподозрени, замесени в

...
Военната полиция каза, че е арестувала 12 заподозрени, замесени в
Коментари Харесай

Бразилия: Гангстери запалиха най-малко 35 автобуса, след като престъпният бос „човек на войната“ беше убит от полицията

Военната полиция сподели, че е арестувала 12 обвинени, забъркани в пожарите, и е попречила на 15 души да подпалят товарен камион в един от основните портали на града.

Индустриалната група Rio Onibus сподели, че 20 от запалените транспортни средства са били градски рейсове, пет са били част от автопарка на града за бърз пренос, а останалите са били чартърни или туристически рейсове.

< p> Пожарите избухнаха, откакто полицията умъртви племенника на водача на най-голямата милиция в щата по време на интервенцията, съгласно управляващите, което губернаторът на града Клаудио Кастро сподели, че е " тежък удар " за тях.

Мъртвият мъж е посочен от локалните медии като Матеус да Силва Резенде.

Милициите на Рио работят в района и постоянно са формирани от сегашни и някогашни служители на реда.

Реката в бразилската тропическа гора на Амазонка спада до най-ниското си равнище от 121 години - и специалисти предизвестяват, че обстановката може да се " утежни "

Първоначално основана, с цел да обслужва небогати региони, опустошени от наркобанди, милициите превърнати в незаконни звена, настоящи в голям брой разнообразни рекети.

Прочетете повече:
Десетки хора, убити по време на репресии против банди и наркотрафиканти

Описвайки шефа на престъпността, който беше погубен, Г-н Кастро сподели: „ Освен че е обвързван с нарушителя [ръководител на милицията], той е работил като „ човек на войната “ на паравоенната група, като е основният човек, виновен за войните за територия, които тероризират жителите на Рио. “

Атаките прекъснаха транспортната система на града, а часовете бяха анулирани в учебните заведения в региона.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР