Военната кампания на Русия в Украйна доведе до смъртта на

...
Военната кампания на Русия в Украйна доведе до смъртта на
Коментари Харесай

Руският Нобелов лауреат Дмитрий Муратов: Украйна никога няма да прости на Русия

Военната акция на Русия в Украйна докара до гибелта на десетки хиляди хора, опустоши някои украински градове и провокира най-голямата борба на Москва със Запада след Кубинската рецесия през 1962 година, показва Ройтерс.

 

Муратов, дълготраен основен редактор на в. " Новая газета ", една от последните самостоятелни медии в Русия, съобщи, че Украйна в никакъв случай няма да се съгласи на мир или на анексиране на част от територията си.

 

" Украйна в никакъв случай няма да елементарни на Русия ", сподели Муратов, който е съосновател на " Новая газета " през 1993 година със средства от Нобеловата премия за мир на Горбачов, в изявление в кабинета си, декориран с хокейни стикове и десетки първи страници от вестника.

 

Муратов съобщи, че посредством актуалните технологии хората са видели със личните си очи от домовете си ужасите на войната, дружно с разрушенията от борбата за Мариупол в Южна Украйна и изказванията за военни закононарушения против съветски бойци в Ирпин и Буча.

 

" Човек може да желае да елементарни всичко, само че кликва в търсачката: Мариупол, Ирпин или Буча. И към този момент не може да елементарни нито едно проклето нещо. Всяка стъпка от тази война, всяко закононарушение и всеки изстрел в този момент ще останат вечно ", сподели Муратов, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Президентът Владимир Путин споделя, че съветските бойци са " герои " и че всички цели на Русия ще бъдат реализирани, напомня Ройтерс. Путин дефинира интервенцията в Украйна като опит да се осуети скрит план на Запада за скъсване на Русия. Украйна споделя, че се бори с противозаконна окупация и в никакъв случай няма да се съобщи.

 

Войната, споделя Муратов, е " голям народен позор ", който заличава освен половин век развиване, само че поради нея измежду руснаците гаснат също вярата, любовта и вярата в бъдещето.

 

" Войната унищожи репутацията на земята на Горбачов, съветския физик и герой за човешки права Андрей Сахаров и руския космонавт Юрий Гагарин. Бяхме върнати обратно в развиването си с най-малко половин век, в епохата преди Горбачов ", сподели Муратов.

 

Според него Русия е не запомнила уроците от предишното, в това число нуждата от преустановяване на войните.

 

" Ние към този момент нямаме религия. Русия и руснаците не са харесвани. Любовта беше доста значимо нещо, с цел да пътуваш, да учиш, да вярваш в своя Бог, да четеш книгите, които обичаш. За страдание, има загуба на нашата известност в международен мащаб, загуба на доверие. Загубената известност мъчно се възвръща ", сподели Муратов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР