Военната гордост на Русия - ракетният крайцер Москва, е сериозно

...
Военната гордост на Русия - ракетният крайцер Москва, е сериозно
Коментари Харесай

Военната гордост на Русия - крайцерът Москва, е сериозно повреден. Под чий контрол е Мариупол?

Военната горделивост на Русия - ракетният крайцер " Москва ", е съществено развален след пожар и последвала детонация на боеприпасите. 500-членният екипаж е евакуиран. Руската войска приказва за случай, съгласно Киев крайцерът е изумен от две противокорабни ракети Нептун.

Русия твърди, че изцяло управлява Мариупол, съгласно украинска страна градът на Азовско море продължава да се държи.

Вашингтон дава на Киев в допълнение въоръжение, в това число бронетехника и хеликоптери на фона на предстоящата съветска атака в източно направление.

Ракетният крайцер " Москва " е съществено развален, само че остава на вода, твърди съветското министерство на защитата. Пожарът на борда е овладян, детонациите на муниции са престанали и се подхващат ограничения за евакуиране на буксир до пристанище. Основното въоръжение не е потърпевшо, твърди Москва, само че украинската версия е друга:

" Крайцерът " Москва " беше изумен от антикорабни ракети " Нептун ". Флагманът на съветския Черноморски флот получи обилни провали. Избухна пожар. Други кораби се пробваха да окажат помощ, само че поради стихия и детонация на мунициите, крайцерът стартира да потъва. " - споделя украински боен представител.

Крайцерът " Москва " влиза на въоръжение през 1983-та под името " Слава ". Носи 16 противокорабни ракети " Вулкан " с обхват 700 километра, Противовъздушна отбрана и артилерийски системи. Излизането му от строя става в разгара на подготовката за нова съветска атака в Донбас, която евентуално ще реши изхода от войната.

Руският флот оказва забележителна поддръжка при сухопътните интервенции на юг. Превземането на Мариупол ще разреши на Русия да сътвори сухопътен кулоар сред Донбас и окупирания Крим.

" Търговското пристанище на Мариупол е изцяло освободено от бойците на нацисткото формирование " Азов ". Всички заложници, държани от нацистите на кораби в пристанището, в това число задгранични, са освободени. Останките от украинските сили и частите на " Азов " са изцяло блокирани без опция да излязат от обграждане. ", съобщи Игор Конашенков, представител на МО на Русия

Украйна заяви за съветски ракетни удари против регионите на Харков, Донецк и Запорожие. Според Киев Москва струпва войски освен по руско-украинската граница, само че и в Беларус и Трансднестровието в Молдова.

Вашингтон усили с 800 милиона до 2,5 милиарда $ оръжейните доставки за Киев. Новият пакет за първи път включва 155-милиметрови гаубици и 40 хиляди снаряда, 11 хеликоптера Ми-17, радари, 200 БТР-а и 300 дрона.

" Те победиха Русия в първата фаза, не позволиха рухване на Киев. Сега би трябвало да сразят Русия на Изток. Има смяна в политиката и в осъзнаването на нужните средства. Списъкът в този момент включва бронетранспортьори и хеликоптери. Със сигурност това е нещо друго. " - разяснява майор Джон Спенсър, пенсиониран боен от Съединени американски щати

Москва заяви през днешния ден за седем потърпевши, в това число дете и бременна жена, при офанзива на украински хеликоптери против обитаемо място в съветската Брянска област на 10 километра от границата с Украйна.

Нападение без потърпевши е имало и в региона на Белгород. Москва заплаши, че ще порази цели в Киев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР