Военна намеса в Афганистан не се разглежда. Това увери министър-председателят

...
Военна намеса в Афганистан не се разглежда. Това увери министър-председателят
Коментари Харесай

Обединеното кралство не планира военна намеса в Афганистан

Военна интервенция в Афганистан не се преглежда. Това увери министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън, предава телевизионният канал Sky News, заяви организация „ Фокус “.

„ Мисля, че концепцията за военно решение в този момент не се преглежда “, сподели Джонсън пред Sky News след съвещание на държавния комитет COBRA за разискване на обстановката в Афганистан.

В същото време, отговаряйки на въпроса за опцията за завръщане на английската войска в Афганистан, Джонсън уточни, че „ би трябвало да бъдем реалисти “ по отношение на способността на Англия или която и да е друга мощ да приложи военна интервенция в обстановката.

„ Това, което несъмнено можем да създадем, е да работим с нашите сътрудници в района и по света, които споделят интереса да подсигуряват, че Афганистан още веднъж няма да се трансформира в бърлога на терористи “, сподели Джонсън. Според него Лондон има намерение да употребява дипломатически и политически лостове в тази тенденция.

В същото време Джонсън напомни, че Лондон поставя старания да изтегля жители на Обединеното кралство и афганистански чиновници на английски организации на фона на влошаващата се обстановката в страната.

Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи в четвъртък, че ще изпрати към 600 бойци в Афганистан, с цел да спомага за евакуацията на английски жители и афганистански експерти, работещи с тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР