Военкорът Коц: Първият американски танк Ейбрамс е унищожен край Авдиевка

...
Военкорът Коц: Първият американски танк Ейбрамс е унищожен край Авдиевка
Коментари Харесай

Украйна хвърли Abrams край Авдеевка: Руската армия вече унищожи първия американски чудо-танк

Военкорът Коц: Първият американски танк Ейбрамс е погубен край Авдиевка

- На фрагментите от коптера е мъчно да се разграничи силуетът на танка. Той е изцяло обзет от пламъци.

Според към момента непотвърдени публично данни няколко екипажа от наши оператори на дронове - камикадзе са били на лов за „ американеца “. Те започнаха да нападат Ейбрамс. А бойците от 15-та обособена мотострелкова бригада го довършиха с противотанкови оръжия.

Фактът, че американските танкове са се появили в най-горещото направление, стана прочут предходната седмица, когато украинската страна за първи път разгласява фрагменти от присъединяване в интервенцията на тази бронирана бойна машина покрай Авдиевка. Ден преди този момент там беше унищожена щурмова машина за разминиране M1150 на шасито на танк M1 Abrams.

В неделя самият танк беше видян покрай Бердичи, северозападно от Авдеевка. Обратното преброяване до " запалителния " дебют стартира. А на 26 февруари дойде видеозапис и информация за първото проваляне на отвъдокеанския исполин.

По принцип в тези танкове няма нищо свръхестествено, горят тъкмо като немските леопарди.

Преди това две акции в Ирак демонстрираха, че за Abrams няма никаква индулгенция. Общо американците изгубиха окончателно съвсем петдесет танка там. Още няколкостотин се нуждаеха от сериозен ремонт, доста от тях – оттатък океана. Ето за какво запалителна „ премиера “ в зоната на СВО беше единствено въпрос на време.

Но самият факт, че „ Абрамс “ се появи край Авдиевка, може индиректно да демонстрира, че Киев хвърля най-големите си запаси, насъбрани в 47-а механизирана бригада на украинските въоръжени сили, с цел да спре опасността от по-нататъшно нахлуване на съветската войска край Авдиевка..

Общо Съединени американски щати са доставили на Украйна 31 такива машини. Сега са останали 30 бройки.

Въпреки това имаше информация, че американците са били принудени да изтеглят още 7 Abrams от Украйна за ремонт в Полша. Украинците съумяха да ги разбият, преди тези тежки и капризни танкове да съумеят да стигнат до фронта.

МЕЖДУ ДРУГОТО

Войник, който е подбил противников танк, има право на бонус от Министерството на защитата - 100 хиляди рубли. Но съветските предприемачи и актьори си дадоха бонуси от още 1 милион рубли за заличаване на танкове на НАТО. „ KP ” писа за това по какъв начин известният музикант Григорий Лепс даде милион на войник, който унищожи немски „ Леопард “ покрай Луганск. За американския Abrams наградата несъмнено няма да е по-малка.

Tактико-технически характерности на М1А1 " ABRAMS "

Основен танк на Съединени американски щати (модификация M1)

Тегло - 54 тона

Мощност на мотора - 1500 к.с.

Въоръжение: 120 mm оръдие, една 12,7 mm картечница и две 7,62 mm картечници.

Екипаж - 4 души

Експортна цена - $6-8,5 милиона (в взаимозависимост от модификацията)

С КАКВО Е ПОДБИТ?

Цената на FPV дрон е 500-700$.

Цената на изстрел от гранатомет е от $120, от портативна противотанкова система - до $25 хиляди.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Комсомольская истина

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед37869Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед56174Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед7584Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед26346Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед35615Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед376465Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234938Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115830Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед100523Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93945Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов19419
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР