Воененият експерт Дандикин: летенето над Черно море изисква определени уменияНа

...
Воененият експерт Дандикин: летенето над Черно море изисква определени уменияНа
Коментари Харесай

Самолети МиГ-31 с Кинжал на борда започват да патрулират над Черно море: Какво означава това и кой трябва да внимава

Воененият специалист Дандикин: летенето над Черно море изисква избрани умения

На конференция след визитата си в Китай ръководителят на Руската федерация сподели: „ По мои инструкции съветските военнокосмически сили стартират на непрекъсната основа наблюдаване в неутралната зона на въздушното пространство над Черно море. И нашите самолети МиГ-31 са въоръжени със системи " Кинжал ".

Президентът напомни, че комплексите " Кинжал " имат обхват на деяние над хиляда километра. И скоростта им е повече от девет Маха.

Руският държавен глава акцентира, че това не е опасност. Но си коства доста хора да станат по-предпазливи и деликатни.

Путин сподели, че е наредил самолети МиГ-31 с " Кинжали " на борда непрекъснато да патрулират в Черно море.

KP.RU помоли военни специалисти да разясняват думите на президента.

Ето мнението на майора от запаса на Военновъздушни сили Виталий Соколовски.

- Могат ли такива пускове от нашите самолети да покрият цялата източна акватория на Средиземно море?

- Ако такова оръжие бъде сложено на дежурство, това значи, че изцяло покрива южните ни граници. Обсегът на ракети като „ Кинжал “ решително покрива, при изискване, че са изстреляни от нашите МиГ-31, които ще бъдат ситуирани във водите малко по на запад от Крим, цялата източна част на Средиземно море. На юг всичко на юг от Гърция, на север -цяла Полша и Източна Германия.

- Но не можете да окачите „ Кинжал на всеки аероплан

- Като цяло окачването на нашите самолети е много универсално - те са предопределени за съвсем всевъзможни ракети. Още при създаването на нови самолети се взема поради опцията за монтиране на нови ракети за тях. И в случай че ненадейно някой се осмели да ни удари, незабавно ще има ответен удар.

А ето какво сподели капитан първи сан от запаса Василий Дандикин:

- Що се отнася до слагането на задачата за МиГ-31 с ново въоръжение, такава задача за този вид самолети с такова въоръжение породи едвам в този момент.

- Сега или въпреки всичко малко по-рано?

- Е, може би малко по-рано. Вероятно задачата е зародила след потапянето на американския безпилотен аероплан над Черно море.

- Тоест, дилемите за нашите въздушно-космически сили бяха поправени след работата по американските дронове, които се държаха „ погрешно “ и „ хулиганстваха “ в региона на Крим?

- Може би, да. Трябва да разберем, че има работа за въздушно-космическите сили и противовъздушната защита в Крим. Но също по този начин би трябвало да разберем, че в района страната има и дълготрайни задания. И, апропо, летенето над Черно море напълно не е елементарна работа. Изисква избрани умения.

- Може ли единствено избран брой водачи да извършват задачи там?

- Тези самолети, които ще постъпят на такова дежурство и ще могат да го вършат непрекъснато - те могат да бъдат ситуирани освен на кримските летища. И, апропо, не скоростите на хвърчене на тези самолети са най- значимото. Главното тук е опитът на екипажите, работещи над морето.

- По-рано се посочваше, че Су-34 може да носи ракети като „ Kинжал “, само че в този момент беше назван нов вид аероплан.

- Ракетите " Кинжал " - те са много тежки. И прекомерно скъпи. Ала в случай че би трябвало – доближават всевъзможни цели. Например, на огромна дълбочина, това за тях е елементарна работа. Като цяло за МиГ-31 е присъщ голямия радиус на полета. За него обаче летенето през Турция е нещо нереално. И стрелбата през Турция също не е добър вид.

- Кой би трябвало да внимава в тази обстановка?

- И корабите на американския флот в Средиземно море, и тези, които изпращат разследващи дронове в Черно море. А също и тези, които изстрелват американски и английски ракети от Южна Украйна - тези изказвания могат да бъдат отправени към тях. И нашата ракета доближава освен до Киев, само че и много по-нататък. И това е съществено предизвестие.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР