Военен водолаз загина в пещерата с блокираните деца-футболисти в Тайланд,

...
Военен водолаз загина в пещерата с блокираните деца-футболисти в Тайланд,
Коментари Харесай

Водолаз загина в опит да помогне на децата, хванати в капан в пещерата в Тайланд

Военен водолаз почина в пещерата с блокираните деца-футболисти в Тайланд, съобщи БГНЕС.
Водолазът, част от избавителния екип, е изгубил живота си след присъединяване в снабдителната интервенция на блокираните подземен.
Припомняме, че в региона се чакат мощни превалявания и обстановката за децата може да стане сериозна. Те са в капан, на 4 километра подземен, като с цел да излязат, би трябвало да прекосят километри вода. За футболния тим са готови 13 комплекта екипировки за гмуркане откакто претърпя 12 нощи подземен в пещерния комплекс Кхао Луанг в Северен Тайланд. Водата се изпомпва от наводнената пещера непрекъснато, намалявайки равнището ѝ с един сантиметър на час.
Междувременно стана ясно, че минимум 150 хиляди души в югозападната и западната част на Япония са получили рекомендация да се изтеглят поради проливните дъждове, които не престават към този момент няколко дни след тайфуна " Прапирун ". Препоръките засягат доста региони на остров Шикоку, както и в префектурите Шидзуока и Фукуока на основния остров Хоншу. Там съществува заплаха от излизане на реките от крайбрежията, както и от срутване на кални потоци и свлачища от планините.
Дъждовете стопираха и високоскоростните влакове " Шинкансен " сред Осака и Окаяма, както и сред Хирошима и Фукуока.
Според информацията на метеоролозите през миналото денонощие в Шикоку са паднали 400 литра дъжда на кв. метър. В други райони те са от 300 до 150 литра на кв. метър.
Тайфунът " Прапирун " изчезна още предходната сряда над Японско море и се трансформира в област с ниска атмосферно налягане. През тази година той стана седми подред ураган, образувал се над Тихия океан. Тропическата стихия умъртви един човек в страната, пострадаха към 20 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР