Военен самолет на ВВС на САЩ Bell Boeing V-22 Osprey,

...
Военен самолет на ВВС на САЩ Bell Boeing V-22 Osprey,
Коментари Харесай

Американски военен самолет се разби по време на учения в Австралия

Военен аероплан на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Bell Boeing V-22 Osprey, поддържащ както хоризонтално, по този начин и отвесно политане и кацане, се е разрушил в северната част на Австралия по време на взаимните учения Predator's Run 2023, предава американският ефирен канал CNN, представен от Агенция " Фокус ". 

На борда на конвертоплана е имало 23-ма американски морски пехотинци. Към сегашния миг няма доказани данни за починали, само че е известно, че един от бойците е превозен в болница в Дарвин в сериозно положение, а други двама са с по-леки пострадвания. 

Според известие на полицията в Северната територия на Австралия, представено от английския вестник The Guardian, случаят е станал в 9.43 часа локално време на остров Мелвил, на 60 километра северно от Дарвин. Спасители и полиция са пристигнали незабано на мястото на злополуката. 

Първоначалните отчети допускат, че на борда на машината са пътували само представители на армията на Съединени американски щати. Военни от Австралия и Филипините, с които се организират ученията, не е имало на борда. 

" На този сериозен ранен стадий нашият фокус е върху реакцията на случая и гарантирането на сигурността на участниците “, се споделя в изказване на локалната полиция. 

Американските морски пехотинци са ситуирани в Дарвин и вземат участие във военни учения дружно с личен състав от Австралия и Филипините. Катастрофата се случва единствено няколко дни след началото им.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР