Военен и цивилен ще може да заема длъжността директор на

...
Военен и цивилен ще може да заема длъжността директор на
Коментари Харесай

Ръководителят на военното разузнаване ще може и да е цивилен, решиха депутатите

Военен и граждански ще може да заема длъжността шеф на работа " Военна информация ", взеха решение депутатите, които одобриха на второ четене измененията в Закона за военното разузнаване, съобщи Българска национална телевизия.

Това е най-старата българска разследваща работа и при първото четене в пленарна зала ръководещите бяха остро подложени на критика, че преправят закона за съответно лице. Възможност граждански чиновник да управлява военното разузнаване съществуваше до октомври 2015 година, само че бе отстранена с приемането на новия закон за службата. Това стана по предложение на Българска социалистическа партия, което беше подкрепено от ГЕРБ.

Официалният мотив, обясняващ смяната, споделя, че по този начин се дава опция за по-ефективно потребление на наличния кадрови капацитет.

Решението ускорява подозренията, че обвиняванията, повдигнати неотдавна против сегашния и някогашния шеф на " Военна информация " Пламен Ангелов и Светослав Даскалов, са измислени, с цел да се овладее и последната специфична работа, която е отвън контрола на Делян Пеевски.

Срещу измененията се разгласи и президентът Румен Радев, който защитаваше тезата, че шефът на военното разузнаване наложително би трябвало да бъде боен и да разполага с нужната експертиза, опит и професионална подготовка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР