Военен хеликоптер кацна, за да евакуира пострадали по време на

...
Военен хеликоптер кацна, за да евакуира пострадали по време на
Коментари Харесай

ЕС и НАТО тренират с Босна срещу терористи

Военен хеликоптер кацна, с цел да изтегля потърпевши по време на полицейска акция против терористи , които са били заложници на летище в Сараево . Това е част от първите взаимни учения на мироопазващите сили на Европейски Съюз (EUFOR) в Босна с локалната войска и полиция, оповестява Ройтерс.

 Снимка 317631
Източник:

При ученията, които са част от игрите " Бърз отговор 2017 ", се симулира също, че столицата Сараево е наранена от съществено наводняване , при което мироопазващите сили оказват помощ при евакуацията на популацията. Тренират се и обстановки, при които има митинги в страната, а също по този начин и риск от терористични групировки, свързани с незаконни банди, които са трафиканти на оръжие и подправени документи.

" Това беше реалистично обучение и опция да се покаже, че имаме опциите, силата и решимостта бързо и дейно да отговорим на всякаква опасност за сигурността ", сподели босненският министър на сигурността Драган Мектич.

Петдневните учения, в които вземат участие 600 миротворци с 400 английски и натовски бойци , също включват разследващи действия и наблюдаване на огромни територии в Босна.

 Снимка 317632
Източник:

През 2015 година Босна беше наранена от най-големите наводнения за последните 100 година , оставяйки хиляди хора без дом. Същата година двама бойци и служител на реда бяха убити при обособени терористични офанзиви.

Мисията на Европейски Съюз в Босна е от края на 2004 година, заменяйки НАТО, с цел да поддържа сигурността след войната през 1992-1995 година Мандатът на EUFOR неведнъж е удължаван.

Докато централното босненско държавно управление желае да се причисли към НАТО, босненските сърби желаят по-силни връзки с Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР