Водят се преговори с една от най-големите международни одиторски компании,

...
Водят се преговори с една от най-големите международни одиторски компании,
Коментари Харесай

Сарафов: Преговаряме с една от най-големите международни одиторски компании, която да провери Nexo

Водят се договаряния с една от най-големите интернационалните одиторски компании, на която ще бъде предоставено да извърши повсеместен одит на Nexo - на нейната активност и финансовите потоци. Това разгласи в ефира на „ Събуди се ” шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

„ Необходим е доста сериозен и акуратен финансово-разузнавателен разбор. Именно той ще бъде възложен на тази - една от най-големите, международни компании, които се занимават с подобни разследвания. Имат извънредно богат опит и престиж ”, добави той.

Четирима души са с обвинявания във връзка със схемата. За тях Сарафов сподели: „ Техният профил е високоинтелигентни, извънредно образовани - в най-реномираните международни университети. Хора, които са жители на света. Човек може да се гордее, че тези хора са българи. Не са наркодилърите от „ Обеля ”, а в действителност едни от най-високоинтелигентните хора ”, посочи той.

Обвиняемите заемат управителни позиции в компанията. „ Двама души от тях са в неопределеност. Предприемат се дейности да бъдат издирени, с цел да им се предявят обвинявания. Информацията ни е, че не са в страната, въпреки че справката в граничния надзор демонстрира, че не са напускали рамките на България ”, добави шефът на Национална следствена служба.

От Nexo настояват, че става дума за политическа офанзива. „ В нашето следствие няма нищо политическо. Кой е забъркан ще се откри занапред. Ние работим прецизно, единствено по доказателствата. Те са съответните информации, извлечения, разпити. Това е в границите на следствието ”, акцентира Сарафов.

Относно среща във Финансовото министерство, за която е разказал очевидец, шефът на Национална следствена служба сподели: „ В рамките на следствието ще се разпитат още участници във въпросната среща, ще се откри какъв е бил предметът ѝ. Не бих желал да влизам в политически полемики. Политиката ще я оставим на политиците ”, сподели още той.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР