Водят се нормални преговори. Ролята на президента е важен въпрос.

...
Водят се нормални преговори. Ролята на президента е важен въпрос.
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Толкова дълго се договорят коалиционните партньори, че явно се канят дълго да управляват

Водят се естествени договаряния. Ролята на президента е значим въпрос. Дали ще е по този начин и каква ще е тази роля? Или ще се окаже, че Радев има символно наличие като на площада. Предстои да разберем, аз нямам отговор.

Трябва да забележим дали това държавно управление ще е реформаторско или ще се води по публичното мнение. През последното десетилетие имаше властови жанр, който следваше публичното въодушевление. Реформите са свързани със загуба на доверие. Така, че ще забележим какъв брой ще са смели. Корнелия Нинова е безусловно дъно като гласове, само че се трансформира във значим фактор. Тя играе добре играта.

Даниел Смилов добави:

Ще имаме до месец ново държавно управление. За първи път имаме детайлно съдружно съглашение. Това е по-добра основа от тези, които сме имали до момента. Те са гаранция за резистентност. Това би трябвало да се подчертае. Има проблем- огромните провокации не засягат обособен сектор. Това са сложни неща и ще би трябвало да има взаимоотношение от доста министри и ресори. Ковид рецесията не може да се тръсне на един министър. Виждаме естествен развой на сглобяване на структура. Кой с кого е подписал, ма знак, само че 4-те партии носят отговорност за това ръководство.

Властта внезапно се реалокира в парламентарното болшинство и в самото държавно управление. Радев ще забележим дали ще е него критик. Може след време да развие сериозна отдалеченост. Предстои да забележим.

Поне три-четири са най-важните задания. Една незабавна задача е да си даде задача. Планът не може да бъде задача. Той ще ни помогне, само че ние би трябвало сами да си поставяме стратегически цели като влизане в еврозоната. Бих почнал с задачата и дилемите – коронавирус рецесията. Сега не се оправяме. Задава се последваща вълна. Трябва да има имунизация, зелени документи. Там минаваме към настоящи задания като цени в енергетиката. И бих приключил със стратегически решения в енергетиката и правосъдната система.

Постигнатото съглашение е уравновесено. Нинова направи рисков ход, като заложи личната си орис в партията при съставяне на държавно управление. Това несъмнено ще има последици. Но тези договаряния до тук са скок в развиването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР