Водосвет край село Микре бе отслужен от ловчанския митрополит Гавриил

...
Водосвет край село Микре бе отслужен от ловчанския митрополит Гавриил
Коментари Харесай

Водосвет срещу злото на пътя край село Микре

Водосвет край село Микре бе отслужен от ловчанския митрополит Гавриил против злото на пътя, което лиши живота на 11 души. Владиката има вяра, че водосвета ще спре черната серия от произшествия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Господ да помогне, да няма такива в бъдеще, да пази тези, които пътуват и да вразуми водачите да не си разрешават да карат неразумно и в положение, в което не трябва да сядат зад кормилото. ", съобщи дядо Гавриил.

В рисковия участък от пътя патрулират 13 полицейски екипи, само че все пак през вчерашния ден още веднъж е имало три по-леки произшествия, сподели шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч старши комисар Милен Маринов. " Създаваме спомагателна организация, спомагателни сили да създадем оптимално вероятното, което зависи от нас. Но единствено с полицейски сили не може да се реши този въпрос. Хората, които се движат по пътното платно, би трябвало да мислят за живота си и за живота на другите ", разяснява Маринов. 

На 17 ноември край село Микре, при преден конфликт сред рейс и тежкотоварен автомобил починаха 9 души, а 19 бяха ранени. Ден по-късно на пътя край село Сопот загина 13 годишно дете, а 5   души бяха ранени. Все още с заплаха за живота е 40-годишна жена.

По мотив тежките произшествия на пътя ловчанския митрополит Гавриил реши да прогони злото с водосвет. На водосвета присъстваха регионалния шеф на Ловеч Георги Терзийски, кметове на общини, представители на институции и жители. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР