Водородните и електрическите влекачи са в центъра на вниманието, но

...
Водородните и електрическите влекачи са в центъра на вниманието, но
Коментари Харесай

SuperTruck II е най-аеродинамичният камион на Freightliner

Водородните и електрическите влекачи са в центъра на вниманието, само че дизеловата епоха е надалеч от своя край. И това не е наложително нещо неприятно, защото тежките влекачи на бъдещето може да са доста по-ефикасни.

Freightliner декларира това ясно и мощно с прототипа SuperTruck II, който стъпва върху наследството на оригинала SuperTruck, като създаването му е отчасти финансирана от U.S. Department of Energy.

Фокусът върху успеваемостта се слага с обстоятелството, че това е най-аеродинамичният камион, юридически от Freightliner. SuperTruck II е основан на Cascadia, като предницата му е нова и „ завършена от въздуха ”.

Освен аеродинамичната предна ризница с „ плаващи ” линии и нови въздуховоди, моделът е с нов челен похлупак, ревизирана радиаторна решетка, нови порти и обтекатели на шасито. Камионът има разрешението на National Highway Traffic Safety Administration да употребява цифрови странични огледала, които, твърди Freightliner, усъвършенстват видимостта и сигурността. В момента тя е неразрешена от регулаторните разпореждания, само че компанията има вяра, че ще бъдат направени промени, с цел да бъде позволена тази технология за всеобщо потребление.

Големият трик при SuperTruck II е дейната аеродинамика, която разрешава да се понижи коефициентът на челно въздушно противодействие с повече от 12% по отношение на първия вид на влекача от 2015 година Когато камионът доближи оптималната си скорост на придвижване на автомагистрала, се задействат странични разширители и спойлер на покрива, с цел да се минимизира пролуката сред кабината и ремаркето. Камионът е оборудван и със система Aerodynamic Height Control, която го снижава и по този метод в допълнение усъвършенства аеродинамичната му успеваемост.

Другата огромна оригиналност е инсталирана в двигателния отсек: най-ефикасният мотор на Freightliner. От компанията не дават детайлности, споделят единствено, че става въпрос за 13-литров турбодизел, обвързван с 13-степенна трансмисия.

Повече за мотора и SuperTruck II четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР