Водородът винаги е бил смятан за една от тези алтернативи.

...
Водородът винаги е бил смятан за една от тези алтернативи.
Коментари Харесай

Водородното гориво е повече вредно за климата, отколкото полезно

Водородът постоянно е бил считан за една от тези други възможности. Но ново изказване на Международната организация по енергетика (МАЕ) ненапълно разклати позицията му.

Планетата се е затоплила с 1,2° през последните години, застрашавайки задачата на Парижкото съглашение за ограничение на стоплянето до 1,5° над прединдустриалните равнища до 2100 година В светлината на това МАЕ преразгледа своите прогнози за нови нисковъглеродни технологии, като ги смята за незадоволително ефикасни. Очакваният принос на двата метода в битката с изменението на климата понижава от 50% на 35%.

Отбелязва се, че производството на водород до момента повече вреди на климата, в сравнение с оказва помощ. Проблемът не е самият водород, а методите за неговото произвеждане. Те не са екологични, защото главният източник на производството им е природният газ. Съединени американски щати се пробват да намерят нови способи на произвеждане, които се концентрират върху възобновима сила или комбинирани способи (изкопаеми горива плюс хващане на въглерод), само че превозът е друго предизвикателство.

Агенцията също по този начин повдигна...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР