Водопадът Тортум е най-високият водопад в Европа и Азия и

...
Водопадът Тортум е най-високият водопад в Европа и Азия и
Коментари Харесай

Великолепието на най-високия водопад в Европа

Водопадът Тортум е най-високият водопад в Европа и Азия и третият най-голям водопад в света.

Разположен покрай автомагистралата Ерзурум-Артвин в североизточна Турция, в квартал Узундере в Ерзурум, водопадът се намира на към 1000 метра над морското ниво. Неговата широчина е 21 метра, а височината му - 48 метра.

В ход е екологично обмисляне към водопада, с цел да може той да притегли повече гости.

Водопадът е номиниран за листата на ЮНЕСКО за международно завещание, като притегля доста туристи от Турция и от чужбина.

Водопадът Тортум се е образувал вследствие на свлачище през 18 век в планината покрай село Балъклъ.

Със взаимни старания на губернатора и кметството на Ерзурум районната администрация е трансформирала водопада Тортум в една от най-големите туристически атракции в страната.

Създадена е съвременна стълбищна система в границите на озеленителните работи, като в региона има и прелестен кафе-ресторант.

Планирано е обновеният комплекс на водопада, който беше открит този месец, да притегли над 500 000 туристи, осигурявайки качествено обслужване на посетителите, добави губернаторът.

Водопадът се осветява атрактивно през нощта, като придобива друга хубост. Той основава дъга, до момента в който тече, и това го прави още по-привлекателен за посетителите.

Мерве Йавуз и Селим Метджан, които се ожениха в петък, избраха водопада, който е един от знаците на Ерзурум, като място за сватбените им фотоси. Селим съобщи: „ Ние живеем в центъра на град Ерзурум, на 100 километра от водопада. Дойдохме тук за нашите сватбени фотоси, тъй като това е едно от най-красивите места в света. Водопадът Тортум се трансформира в сътрудник на нашето благополучие “, сподели той.

Мерве добави: „ Това място има прелестна панорама. Бих желала всички да видят водопада. Тук би трябвало да усетите атмосферата. Всеки сезон от годината е хубав. „ Искам всички булки да идват тук “, уточни тя.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР