Водонските за битови нужди са разположени на 15 пункта: в

...
Водонските за битови нужди са разположени на 15 пункта: в
Коментари Харесай

15 са пунктовете за раздване на питейна и за битови нужди вода в Лом

Водонските за битови потребности са ситуирани на 15 пункта: в кв. „ Калето “, кв. „ Зорница “, кв. „ Младост “, кв. „ Стадиона “, кв. „ Младеново “ (на ул. „ Ковачишка “ и на ул. „ Софийска “ - центъра), „ Т Маркет “, Общинския пазар, на ул. „ Веслец “ №27, на кръстовището на ул. „ Вл. Заимов “ и „ Добруджа “, на кръстовището на ул. „ Т. Каблешков “ и ул. „ Шишман “, на паркинга пред болничното заведение на ул. „ Симеон “, в жилищата на някогашния захарен цех, в кв.. Моминброд и кв. „ Хумата “. Предвидена е водонска и за с. Добри дол.
Водата от водоноските е предопределена единствено за битови потребности. Водоноските ще бъдат разполагаем всеки ден до 19 ч., до анулация на бедственото състояние.
На същите 15 пункта, до водоноските, се раздава и питейна вода в туби. Пунктовете към този момент се зареждат поетапно с питейна вода, която ще се раздава до привършване на количествата. На хора с увреждания, самотно живеещи възрастни, извънредно небогати и други обществено уязвими групи, водота и питейната вода се доставя посредством общинските обществени институции.
„ Изказвам сърдечна признателност на „ Ломско питие “, които безплатно зареждат водоноските с вода, на Групово дело ПБЗН и районните й структури в Монтана, Враца, Пирдоп, Своге, на общините Монтана, Козлодуй и Вълчедръм, на ВиК-Монтана и компания „ Голден Хендс “– за обезпечените водоноски и цялостна поддръжка. Сърдечна признателност и на Българския Червен Кръст, на производителите на минерална вода „ Банкя “ „ Девин “ и „ Ком “ за безвъзмездното обезпечаване на питейна вода, както и на всички общини, компании и организации, които се отзоваха и са в подготвеност да ни оказват помощ, в случай че се наложи. “ – сподели кметът Пенка Пенкова.
Доставката на вода за битови и питейни потребности ще продължи до анулация на бедственото положени.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР