Водолазни групи от българските Военноморски сили получиха висока оценка за

...
Водолазни групи от българските Военноморски сили получиха висока оценка за
Коментари Харесай

Водолазите от ВМС показали високо ниво на подготовка в международно учение

Водолазни групи от българските Военноморски сили получиха висока оценка за присъединяване си в годишното интернационално обучение " Eurаsian Partnership MCM Dive- 2020 ", оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Домакин на учението, което се е провело от 3 до 7 август при невиждани противоепидемични ограничения, са били Военноморските сили на Румъния. В учението са взели участие военнослужещи от състава на военноморските сили на България, Румъния и Европейското командване на Съединени американски щати. Българските Военноморски сили са били показани от сборна водолазна група от аварийно-спасителния отряд и от минен ловджия " Цибър ", под общото управление на командира на 18-ти дивизион кораби със спомагателно предопределение капитан II сан Даниел Тодоров.

В полигони на Военноморски сили на Румъния, източно от пристанище Констанца, участниците в учението са отработили задания по търсене и обезвреждане на мини, невзривени муниции и спонтанни взривни устройства в прибрежни региони и на дребни дълбочини.

От борда на румънския минен заградител " Вицеадмирал Константин Балеску ", който до 15 юни е бил флагман на втората непрекъсната противоминна група на НАТО (SNMCMG 2), са били изпълнени подводни механически действия с потребление на дълбоководна водолазна система. Отработени са били и дейности за оказване на помощ на потърпевш водолаз посредством осъществяване на лечебна рекомпресия в барокамера.

За следващ път подготовката на българските водолази, както и способността им да работят безпроблемно в взаимни екипи с военнослужещи от армиите на други страни членки на НАТО, бяха оценени доста високо, означават от пресцентъра на Министерството на защитата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР