Водолазите изчакват да се успокои моретоРазливът от мазут от потъналия

...
Водолазите изчакват да се успокои моретоРазливът от мазут от потъналия
Коментари Харесай

Мазутът от „Мопанг“ пак пълзи към Созопол

Водолазите изчакват да се успокои морето


Разливът от мазут от потъналия американски транспортен съд “Мопанг ” не е овладян и отново пълзи към Созопол, предизвестиха специалисти. Снимки от дрон демонстрират, че разливът е стигнал съвсем до Свети Влас, а на плаж Корал не престават да излизат катранени топчета.

Замърсеното море всеки ден изхвърля и мъртви делфини.

Операцията по източването на мазута от резервоарите “Мопанг ” се чака да стартира през днешния ден. Това заяви капитан Живко Петров от Изпълнителна организация “Морска администрация ”. Морското неспокойствие и през вчерашния ден не разреши на профилираните екипи да стартират работа “Планирано е за на следващия ден /днес- б.р./ вероятно да премине водолазният транспортен съд, да бъде позициониран към този момент, да си откри място и да сложи стационарни котви долу, където в процеса на работа да се връзва. Освен това би трябвало да бъдат сложени още няколко маркиращи знака за други котви, където да бъдат връзвани лодки, вероятно “Русалка ” – корабът за изпомпване и така нататък ”, разкри Петров.

Според него сполучливия свършек на интервенцията зависи дали морето ще бъде умерено, с цел да разреши на водолазите да работят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР