Водният режим в Радомир ще бъде отменен, съобщи управителят на

...
Водният режим в Радомир ще бъде отменен, съобщи управителят на
Коментари Харесай

Отменят водния режим в Радомир

Водният режим в Радомир ще бъде анулиран, заяви шефът на " Водоснабдяване и канализация " - Перник Борислав Иванов. Той е изпратил предложение до кмета на града Пламен Алексиев за смяна в заповедите за режимно водоподаване. Така на процедура преустановяването на вода ще се реализира единствено при нужда.

Проблемът с дефицита на вода в Радомир стартира в края на 2019 година, когато в разгара на водната рецесия в Перник бе прекратено водоподаването от каптаж " Врелото " към Радомир. По-късно опитите то да бъде възобновено, откакто язовир " Студена " възвърна естествения си размер, получиха отвод от страна на Министерството на околната среда и водите.

Иванов разяснява, че отпадането на режима в Радомир все още става допустимо, откакто към водопроводната система е присъединена помпена станция, изключена от мрежата и неизползвана от 2009 година Сега същата е включена непосредствено в част от мрежата на " висока зона ". Управителят на ВиК-Перник посочи още, че следва и реорганизация на довеждащия тръбопровод от помпена станция " Опалово ", по който също има загуби на вода.

С подмяната на водопровода и слагането на потопяема помпа в контейнер " ниска зона ", която да подава вода още веднъж през директния тръбопровод към част от " висока зона ", ще се обезпечат водните запаси за целия град, добавя Иванов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР